avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 271 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Divort cetatean strain (copil)
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Divort cetatean strain (copil)

Un cetatean roman casatorit cu un (o) cetatean strain doreste sa divorteze. La mijloc se afla si un copil, cetatean roman. In prezent cetateanul strain a obtinut dreptul se sedere in virtutea casatoriei cu cetateanul roman. In urma divortului, mama, cetatean strain, poate obtine prelungirea dreptului de sedere in tara pentru cresterea copilui minor? (ea nu are loc de munca) Poate parasi tara impreuna cu copilul fara acordul tatalui?
Multumesc anticipat pentru lamuriri
Cel mai recent răspuns: raisacristina , utilizator 10:51, 6 Martie 2006
1.Poate obtine prelungirea dreptului de sedere, dar va trebui sa dovedeasca existenta mijloacelor materiale de intretinere (vezi legea strainilor). 2.Desi n-ai specificat cui i-a fost incredintat copilul, in majoritatea situatiilor este obligatoriu acordul celuilalt sot, pentru a putea iesi cu copilul din tara. Exista totusi niste exceptii (vezi legea privind regimul juridic al circulatiei persoanelor, care a suferit niste modificari in sensul asta vre-o 2-3 luni in urma).
Procesul de divort inca nu a fost introdus....se intentionaza acest lucru de catre tata. Legea nu face nici o referire concreta in cazul acesta. Problema era ca mama a consultant un avocat care a informat-o ca in cazul unui divort ea poate obtine copilui si poate pleca cu el din tara(!!) pentru ca nu va mai putea sta pe teritoriul Romaniei. Oare?

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Divort + drepturi copil cu cetatean strain alexandru22 alexandru22 Salut! Am si eu o intrebare. M-am casatorit vara trecuta cu un cetatean moldovean. Intre timp ea a ramas insarcinata si a nascut, dar noi am avut niste ... (vezi toată discuția)
Cetatean strain+cetatean roman+o fetita>>>>va rog ASHKALON ASHKALON Un cetatean strain (sotul) casatorit cu un (o) cetatean roman (sotia) doreste sa divorteze. La mijloc se afla si o fetita de 4 ani si ceva si este cetatean ... (vezi toată discuția)
Cetatean strain+ceteatan roman si o fetita...va rog ASHKALON ASHKALON Un cetatean strain (sotul) casatorit cu un (o) cetatean roman (sotia) doreste sa divorteze. La mijloc se afla si o fetita de 4 ani si ceva si este cetatean ... (vezi toată discuția)