avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 501 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... semnare contract de vanzare de altcineva si nu de ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

semnare contract de vanzare de altcineva si nu de titular

buna ziua daca am avut un apartament de 4 camere, a parintiilor care am avut dreptul si noi si l am cedat in favoarea suroriii mele mai mari, la insistentele parintiilor si in contract la titular la semnaturile parintiilor mei si a surorii mele , ca intre ei 3 au fost contract semnatura tatalui meu nu este reala. Semnatura la tata in contract e tremurata si nu e a lui, au trecut 26 de ani intre timp apartamentul e al surorii mele cum dovedesc ca nu e semnatura lui tata? Si mai am vreo sansa la acest apartament ? Ce trebuie sa fac si daca demontrez ce se intampla in situatia asta? Mai am sanse sa rezolv ceva cu apartamentul ca drept? daca nu e semnatura lui tata, si a trecut atata timp semnatura aceea nu este falsa, ca el are altfel de semnatura. astept raspuns multumesc o zi buna
"Am cedat in favoarea surorii" inseamna act de donatie?
Contractul intre parinti si sora s-a incheiat la notariat avand in vedere ca priveste un imobil? Acolo notarul verifica identitatea partilor inainte de a lua semnaturile acestora, tremurate sau nu, ele au fost verificate de notar, va fi greu sa dovediti ca de fapt a semnat o alta persoana.
Oricum, cat timp parintii sunt in viata pot dispune de bunurile lor cum doresc. Dupa moartea acestora, s-ar putea pune problema reductiunii donatiilor excesive, cu conditia ca actiunea sa fie promovata de mostenitorul rezervatar in termen de 3 ani de la deces.
apartamentul acesta a fost dat de la servici mamei mele ea era chiriasi nu l a dat donatie, surorii mele casele nu se puteau cumpara inainte si cand s a casatorit sora mea parintii , ne-a obligat intr-un fel sa mergem la icral ca asa era inainte si sa semnam in favoarea ei. S a facut expertiza a venit expertul a facut constatarea si pe baza aceea s au inaintat actele de cumparare a apartamentului., problema este ca eu m am uitat in contract si partile din contract sunt parintii mei si sora mea, dar semnatura ei si a mamei mele sunt autentice , pe cand a lui tata este o semnatura tremurata am comparat semnatura lui de pe alte acte cu cea din contract si nu sunt la fel, dupa cum se vede ar fii semnat de altcineva. ce fac in situatia asta am vreo sansa la apartament ? Cum dovedesc ca e falsa semnatura? deci de donatie si notar nici vorba s au facut actele la icral dupa ce s a verificat toata documentatia pt demararea cumpararii apartamentului. Cand s a semnat contractul noi eram minore si parintii n ea obligat sa mergem sa semnam sa i dam ei apartamentul, de unde sa stim noi ca nu ne am cerut dreptul atunci ca acum o sa avem probleme si discutii si scandal cu ea
Cred ca cel mai bine mergeti cu actele la un avocat din zona pentru consultatie. Daca parintii au fost ambii de acord, e putin probabil ca una dintre semnaturi sa fi fost falsa. Dar nu imposibil, evident. In 1992 (acum 26 de ani) se putea acorda titlul de proprietar doar unuia dintre fostii chiriasi cu titluri locative. Desi ar fi ciudat sa fi fost acordat exclusiv unui minor (din doi) fara acte care sa justifice acest lucru.
Daca tot ce vreti sa stiti sunt informatii despre expertiza grafologica (presupunand ca are vreo relevanta), aceasta nu prea se impiedica de faptul ca literele sunt tremurate atat timp cat caracterele de baza ale acestora raman similare altor mostre provenind de la aceeasi persoana.
cedat nu inseamna act de donatie , ne a obligat asta inseamna cedat obligat parintii sa mergem cu ei impreuna la icral ca asa era pe vremuri sa semnam actele, ca sa i ramana ei apartamentul si dupa aceea l a cumparat. deci nu e vb de nici o donatie aici, cedat ( in sensul ca ne a luat pe sus ai mei si a trebuit sa mergem chiar daca am vrut sau nu , la icral sa demareze actele pentru apartament deci exclus donatie nici vorba
ea era majora ca e cu 2 ani mai mare decat noi, dar noi eram minore si am facut ce au vrut parintii mei le am facut jocul nu ne-am impotrivit sa mergem cu ei ca atat ne trebuia, nici nu ne-am gandit ca peste 26 de ani o sa avem probleme cu sora mea ce e acum . O sa intreb un avocat ca e vizibil ca nu e semnatura lui tata, tata cand semna nu i tremura mana se vede ca e o semnatura tremurata imitata. Ambii parinti au fost de acord in favoarea ei, si nici de cum in favoarea noastra ca mai eram 2. eu nu am vazut nici un titlu de proprietar la bloc pt ca casa e data de la servici prin repartitie, mamei mele nu era a ei proprietate personala. eu am confruntat semnaturile lui tata si de pe alte acte cu cea din contract si nu seamana, Cand semnezi orice act trebuie sa fie aceeasi semnatura care o ai si pe diploma, si in buletin , chitante smd eu asa zic, nu trebuie sa fie alta in afara de semnatura aia care o ai.
Ultima modificare: Joi, 28 Ianuarie 2021
gi-jane2, moderator
am verificat semnatura lui tata si de pe acte documente si nu este aceeasi cu cea de pe contract un om cand semneaza pana moare nu si schimba semnatura fiind ea si tremurata se vede clar ca semnatura originala de pe mai multe acte e aceasi iar asta de pe contract nu este ce fac in cazul asta cum pot sa demostrez ca nu este a lui

Alte discuții în legătură

Contract de vanzare cumparare raului17 raului17 intrebarea este. Daca suntem 3 surori si i am cedat apartamentul in favoarea celei mari, noi doua apartamentul fiind al parintilor am cedat la icral cu ... (vezi toată discuția)
Fals in contract de vanzare- cumparare Calugareni17 Calugareni17 Buna ziua noi am avut un apartament cu 3 camere si suntem, 3 fete cand s-a maritat prima cea mare parintii mei au spus sa-i cedam ei si sotului ei apartamentul ... (vezi toată discuția)
Autentificare semnatura din contract de vanzare cumparare raului raului buna ziua am si eu o rugaminte am facut un contract impreuna cu parintii mei noi suntem 3 surori si aveam un apartament cu 4 camere dat de la servici lui mama ... (vezi toată discuția)