avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1235 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Impozite, taxe şi timbrul de ... handicap grad I
Discuție deschisă în Impozite, taxe şi timbrul de mediu 2013. Legalitate şi interpretare juridică

handicap grad I

Buna ziua,

Aituatia se prezinta astfel.
Am un frate mai mare cu un an decat mine ce sufera de o afectiune grava la nivelul creierului...practic de mic este incadrat in gradul de handicap I, are insotitor permanet si tutore totodata pe mama.
Pana acum ceva timp trebuia sa mearga parintii cu el la o comisie pentru constatare dar s.au saturat si aia si i.a acordat un certificat permanent.
Problema este ca avem nevoie de o masina in familie mai ales pt urgente medicale intrucat aia de pe salvare nu pot face nimic, la spital nu se uita etc...
Eu am permis, vreau sa merg sa iau o masina dar cu taxa......am inteles ca beneficiaza de scutire de la plata taxelor dar nu am cerut niciodata asta.
Nici nu se pune problema de permis in cazul lui, el neavand discermanant aproape deloc, adaptari speciale ... e suficienta o centura de siguranta si portbagaju pentru toate cele necesare.

Pot beneficia de scutire de la plata acelei taxe in acest caz sau o acorda acea scutire numai persoanelor care sunt mai sanatose?


Multumesc si imi cer scuze ca am deschis un noi subiect, am mai gasit aceasta tema insa toate persoanele aveau totusi posibilitatea de a v






Cel mai recent răspuns: ynocentta , utilizator 09:26, 27 Octombrie 2009
Atentie,comform dispozitii in vigoare,pot fi scutite persoanele cu dizabilitati in situatia numai pentru autoturisme special adaptate tehnic-cutie hidramata,sau
comanda dubla
Scutirea este acordata individual persoanei care beneficiaza concret de respectiva dizabilitate,prevedere legala,care in cazul dvs,conduce a nu se putea beneficia de prevederea scutirii la impozit asupra autoturismului .

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Scutire taxe auto persoane cu handicap grav care nu necesita adaptari speciale pentru auto miki67 miki67 Sunt persoana cu handicap grav, permanent. Vreau sa-mi cumpar o masina, dar nu am nevoie de adaptari speciale. De ce scutiri de taxe pot beneficia? (vezi toată discuția)
Am un baiat de 23 ani cu handicap grav psihic dobindit la nastere ardelean-955- ardelean-955- vreau sa achizitionez un autoturism pe numele lui vreau sa stiu daca este scutit de taxe de prima imatriculare impozit (vezi toată discuția)
Persoana cu handicap accentuat eorts eorts Am leucemie, sunt persoana cu handicap accentuat, dar nu sunt scutit de plata la impozit taxa auto. De ce? Nu am masina modificata(conf. legii) pentru ca sunt ... (vezi toată discuția)