Vreau sa renunt la judecarea unui capat de cerere intr-un proces privind litigii de munca.Am avut primul termen in care instanta a solicitat expertiza pentru drepturi salariale si nefiind de acord cu aceasta, am in vedere ca, dupa solutionarea primului capat de cerere privind data incetarii contractului de munca, sa fac o noua cerere in judecata pentru ce-l de-al doilea capat la care vreau sa renunt in prezentul proces.Cum procedez?La primul termen a lipsit cealalata parte - existand cerere de amanare, iar instanta a stabilit expertiza cu care nu am fost de acord intrucat sunt suficiente acte la dosar care dovedesc drepturile salariale pretinse, Se poate respinge cererea mea sau se cere parerea partii adverse?Cand fac cererea de renuntare la acel capat- la urmatorul termen sau in sedinta?
Informati oficial instanta de judecata ca nu intelegeti sa mai staruiti in actiune
Depuneti inscrisul cu 5 zile inainte de urmatorul termen de judecata
succes !
Reclamantul poate să renunțe oricând la judecată, în tot sau în parte, fie verbal în ședință de judecată, fie prin cerere scrisă. Cererea se face personal sau prin mandatar cu procură specială.
Dacă renunțarea s-a făcut după comunicarea cererii de chemare în judecată, instanța, la cererea pârâtului, îl va obliga pe reclamant la cheltuielile de judecată pe care pârâtul le-a făcut.
Dacă reclamantul renunță la judecată la primul termen la care părțile sunt legal citate sau ulterior acestui moment, renunțarea nu se poate face decât cu acordul expres sau tacit al celeilalte părți. Dacă pârâtul nu este prezent la termenul la care reclamantul declară că renunță la judecată, instanța va acorda pârâtului un termen până la care să își exprime poziția față de cererea de renunțare. Lipsa unui răspuns până la termenul acordat se consideră acord tacit la renunțare.