avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1060 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Procedura în faţa instanţei ... Cerere renuntare judecata
Discuție deschisă în Procedura în faţa instanţei civile - reguli, acte, termene, căi de atac

Cerere renuntare judecata

Buna ziua! Vreau sa renunt la un proces pe care l-am intentat, contestand o amenda! Deja martorii au fost citati! Termenul e pe 4 aprilie! Mai pot face cerere de renuntare la judecata in acest caz? Daca da, trebuie timbrata? Multumesc
Cel mai recent răspuns: trandafir2 , moderator 08:17, 30 Martie 2019
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Reclamantul poate să renunțe oricând la judecată, în tot sau în parte, fie verbal în ședință de judecată, fie prin cerere scrisă.
Cererea se face personal sau prin mandatar cu procură specială.
Dacă renunțarea s-a făcut după comunicarea cererii de chemare în judecată, instanța, la cererea pârâtului, îl va obliga pe reclamant la cheltuielile de judecată pe care pârâtul lea făcut.
Dacă reclamantul renunță la judecată la primul termen la care părțile sunt legal citate sau ulterior acestui moment, renunțarea nu se poate face decât cu acordul expres sau tacit al celeilalte părți. Dacă pârâtul nu este prezent la termenul la care reclamantul declară că renunță la judecată, instanța va acorda pârâtului un termen până la care să își exprime poziția față de cererea de renunțare. Lipsa unui răspuns până la termenul acordat se consideră acord tacit la renunțare.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Proces verbal Fanecr Fanecr Cum anulez o contestatie impotriva unui proces-verbal? (vezi toată discuția)
Renuntarea la judecata Gheorgheni Alina G Gheorgheni Alina G Renuntarea la judecata se poate face fara a plati taxa judiciara de timbru? (vezi toată discuția)
Ce pot face pentru ca dosarul sa nu se mai judece in instanta ? oanaportar oanaportar ce măsuri pot fi dispuse de către instanţă daca s-a format un dosar nou din eroare ? - o cerere a mea, in loc sa se depuna la primul dosar care era in ... (vezi toată discuția)