avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 714 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Fiscalitate - Impozit pe venit, ... Taxe si impozite PFA 2018
Discuție deschisă în Fiscalitate - Impozit pe venit, CAS, CASS

Taxe si impozite PFA 2018

Buna ziua, am un PFA (suspendat din octombrie anul trecut).
De la ultimile modificari fiscale nu imi este foarte clar ce taxe trebuie sa platesc in caz ca incep sa am activitate pe el.
Sunt angajat si am posibilitatea sa fac niste bani extra job dar nu o sa depasesc suma de 22800 lei pe an (o sa fie pana in 11000 lei pe an).
Pentru aceasta suma infara de 10% impozit pe venit mai trebuie sa platesc asigurare de sanatate si contributia la pensi la nivelul unui salariu de 1900 lei?
Multumesc anticipat!
Cel mai recent răspuns: s3riouss , utilizator 12:48, 7 Aprilie 2018
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Daca nu veti depasi plafonul, veti plati doar impozit pe venit de 10%. In maxim 30 de zile dupa ce obtineti de la registrul comertului hartia pentru reluarea activitatii, veti depune si declaratia unica 212 la finante.
Multumesc!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Pensie si sanatate 2018 marin05 marin05 Buna ziua, daca o PFA la norma de venit, a avut in 2017 norma de venit in valoare de 15 000 lei, in 2018 este obligata la plata pensiei si sanatatii? Multumesc! (vezi toată discuția)
Pfa activitatea tamplarie torokaty torokaty Buna ziua As vrea sa infintez un PFA. Lucrez in domeniul timplarie in PAL. Intrebarea este daca mai pot sa infintez un PFA avind in vedere ca am avut un PFA ... (vezi toată discuția)
Completare formular 212 andriana12 andriana12 Buna ziua, Sunt pensionar dar si agent asigurari as dori sa-mi spuneti daca din comision trebuie sa platesc CAS si daca nu ,nu stiu cum sa completez ... (vezi toată discuția)