avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 834 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Fiscalitate - impozit pe venitul ... Rezidenta fiscala
Discuție deschisă în Fiscalitate - impozit pe venitul nerezidenţilor şi reprezentanţelor

Rezidenta fiscala

Buna ziua.
Am plecat in Kuweit 1996 si detin afaceri legale pe acest teritoriu.Sunt casatorita cu cetatean strain care are contract de munca aici.Copiii sunt inrolati la scoala aici.Copiii au fost nascuti in Kuweit.Au cetatenie romana Eu detin si cetatenia kuweitiana.. Afacerile(prestari servicii si societate comerciala) sunt inregistrate pe numele meu ca cetatean kuweitian.Nu detin locuinta in Kuweit.Detin autoturism,carnet de conducere eliberat de statul respectiv ,card bancar.Nu platesc nici un fel de taxe ,impozite ,asigurari sanatate deoarece aceasta este legea tarii.Stiu ca exista un contract de evitare a dublei impozari intre Romania si Statul Kuweit.
Vizitez Romania anual pentru max 90 zile.Am domiciliul(buletin de identitate)in Romania.Nu detin locuinta,absolut nimic in Romania.
1)In cazul de mai sus unde se considera rezidenta fiscala?
2)Daca renunt la domiciliul de Romania unde va fi rezidenta mea fiscala?
3)Daca renunt la domiciliul de Romania dar am casa ,autoturism in Romania unde voi avea rezidenta fiscala?
4)Daca rezidenta fiscala va fi in Romania;va trebui sa platesc impozit pe venit(si ce alte taxe??)pentru anii anteriori?(daca da ,de cand anume?)


Multumesc mult si astept cu nerabdare un raspuns de la dumneavoastra
Ultima modificare: Sâmbătă, 7 Aprilie 2018
Danashushu, utilizator

Alte discuții în legătură

Cetatean roman, rezident al unei tari din orientul mijlociu (tax free salary), trebuie sa plateasca impozit la repatrierea in romania? georgekwt georgekwt Buna Ziua! Sunt plecat din Romania din 2003, februarie, cu contract de munca, obtinut prin firma de intermedieri, in Emiratele Arabe, unde am lucrat in ... (vezi toată discuția)
Taxe si impozite cetateni straini cu contr de munca silone silone Buna, Ce taxe si impozite se platesc pentru cetatenii straini care sunt angajati in Romania?? Ei pot beneficia de deducere suplimentara??? Mersi mult! (vezi toată discuția)
Consecinte legale si/sau fiscale ca urmare a stabilirii resedintei intr-un stat ue RusRIM RusRIM Buna ziua, Lucrez cu contract de munca intr-unul din statele UE si indeplinesc conditiile legale pentru a cere rezidenta aici dar nu prea stiu ce consecinte ... (vezi toată discuția)