avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1748 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Custodie copil
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Custodie copil

Care sunt sansele de obtinere a custodiei copilului ( fetita 10 ani ) de catre tata, in cazul in care mama a parasit caminul conjugal, traind in concubinaj cu un alt barbat? Deocamdata copilul a ramas in grija tatalui.
In urma partajului cine ar putea castiga locuinta ( garsoniera ) - este in derulare un contract de vanzare-cumparare, exista vreo sansa sa preia contractul de achitare a locuintei doar tatal?
In acest moment tatal este pensionat pe caz de boala ( hepatita B ).
Cel mai recent răspuns: Nik , utilizator 11:52, 7 Martie 2006
In situatia data apreciez ca sunt sanse ca fetita sa fie incredintata tatalui. Bineinteles, trebuie administrate probe (martori) pentru a dovedi infidelitatea sotiei. Cat despre garsoniera, este posibil sa revina tatalui, dar nu este obligatoriu. Depinde de ceea ce se va solicita, de modul in care se va derula procesul si de probatoriul administrat. Succes.
Nu infidelitatea sotului va constitui motivul cererii de incredintare a minorului, ci parasirea domiciliului conjugal si familial. Desi prin argumentul "infidelitatii" sotiei (sotului) s-ar putea sa sensibilizezi latura umana a judecatorului, va trebui sa-i aduci probe temeinice pentru motivarea hotararii de incredintare a fetitei catre tata, iar aspectul principal pe care trebuie sa-l dovedesti (fara nici un dubiu) este dezinteresul mamei fata de cresterea si educatia copilului. Parasirea domiciliului (si a copilului) de catre mama este un motiv solid in acest sens, dar te sfatuiesc sa te gandesti si la eventuale antecedente de acest fel, precum si la atentia "precara" de care beneficia fetita din partea mamei in timpul cat locuiau impreuna.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Custodie tata mirellac mirellac Buna ziua! Fratele meu tocmai a inceput lupta pentru custodia fetitei lui. Situatia este urmatoarea: Locuia impreuna cu concubina,cu fetita lor in varsta de ... (vezi toată discuția)
Divort.urgent aynee_0n3 aynee_0n3 scriu aici pentru ca am nevoie de un sfat...poveste este urmatoarea: el este insurat cu ea de 12 ani. El este mai mare decat ea cu 12 ani.Acum 5 ani au adoptat ... (vezi toată discuția)
Am o problema in legatura cu divortul gynutza_sweet gynutza_sweet sunt casatorita si am o fetita in varsta de 2 ani,nu ma mai inteleg cu sotul si il banuiesc de adulter. nu stiu ce sa fac,daca plec de la el si iau fetita cu ... (vezi toată discuția)