avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 498 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Instalatie veche
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Instalatie veche

Am si eu o problema daca ma puteti ajuta. Locuiesc intr-o garsoniera care este situata deasupra unui magazin mare de instalatii sanitare. Intre podeaua mea si plafonul magazinului este un spatiu pe unde trec toate tevile blocului. Nu stiu sa va explic de ce. Asa a fost construi blocul. Problema este ca D-nei de la magazin ii curge apa in magazin. De la mine nu este nu am pic de apa in baie si am verificat si in spatele mastii de la chiuveta. Presupun ca este intre mine si ea in locul acele dintre pereti. Administratorul nostru spune ca tot tronsonul vom plati daca D-nei i se va strica vreo marfa. Eu am mai vb cu administratorul de schimbatul tevilor ca sunt vechi. Dar nu are de gand sa faca nimic. Si mie, si D-nei de la magazin ne spune la fel. "O sa chem un instalator intr-o zi" si atat dar ziua aceea nu a mai venit de vreun an incoace. Ce pot face eu? Chiar voi plati daca nu este vina mea/ Pana la urma sunt tevile blocului trebuiesc schimbate din fondul de reparatii nu din buzunarul meu. Cu ce ma puteti sfatui? Multumesc anticipat!
Cel mai recent răspuns: elga50 , moderator 09:46, 27 Octombrie 2009
Administratorul ar trebui sa verifice cu ajutorul unui instalator unde este problema si sa se repare. E bine sa sesizati atat dv cat si cei de la magazin printr-o interventie scrisa catre presedintele asociatiei. Vorbiti cu cei de la magazin sa faca o adresa catre conducerea asociatiei. Daca nu se intervine din partea asocaiatiei cei de la magazin sa-l instiinteze pe presedinte ca vor face ei reparatia si vor solicita banii de la asociatie in baza documentelor (ceontract, deviz, facturi, etc). Si pot sa o faca atat amiabil cat si in instanta.
Este instalatia de alimentarea generala,deci face parte din instalatia comuna,de a carei intretinere si reparatie intra in responsabilitatea exclusiva a asociatiei de proprietari.
Aveti dreptate referitor la sussa financiara de acoperire a costului respectivei reparatii.

1-Contactati responsabilul magazinului care sa va incheie PV cu situatia concreta .Sesizati oficial presedintele de asociatie,eventual daca ati mai realizat acest lucru ,notificatl situatia,precizand inclusiv termen solutionare.Dvs nu aveti obligatii fata de administrator care este angajatul asociatiei,respectiv presedintele detine autoritatea sa ii solicite prioritatile la reparatie si intretinere.
2-In caz de lendoare sau lipsa de interes din partea asociatiei de proprietari,
sesizati serviciul specializat din primaria responsabila
@pinky_26 nu are ce sa faca mai mult decat sa vorbeasca cu patroana magazinului sa-si indrepte reclamatia catre asociatia de proprietari, atata vreme cat el nu a are probleme cu instalatia.
Nu catre administrator, ... ci catre presedintele asociatiei, ca el reprezinta asociatia in relatia cu tertii (magazinul, in cazul nostru).

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Fond de reparatii valycalciu valycalciu Buna ziua .. as avea rugamintea de a mi se raspunde la o intrebare : daca platesc cota parte la fond de reparatii la asociatie , cine trebuie sa se ocupe de ... (vezi toată discuția)
Plata reparatii conducte comune QED QED Detin un garaj prin care trec conducte comune (caldura, apa rece/calda tur-retur). Pentru ca in garajele din acest bloc sunt inundatii foarte dese, am decis sa ... (vezi toată discuția)
Vecina de sub mine ma acuza ca o inund Alexandru Daniel6667 Alexandru Daniel6667 Buna ziua!  De foarte mult timp, vecina din apartementul de sub mine imi bate in usa si imi spune mereu ca are peretii care acopera tevile verticale ... (vezi toată discuția)