avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1198 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Sunt șantajată de tatăl copilului meu (cetățean ...
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Sunt șantajată de tatăl copilului meu (cetățean israelian). Pot obține autoritate părintească exclusivă dacă îl dau în judecată?

Buna ziua. copilul meu este cetatean roman iar tatal lui cetatean israelian , tata traieste in israel , in romania nu are permis de sedere nici munca nici locuinta , insista sa i trimit proba de adn in tara lui pentru a l face cetatean israelian , ma santajeaza ca daca nu i trimit adn ul nu mi da nici o semnatura pt copil nici bani si nici nu a sunat sa intrebe de copil , m a amenintat ca o sa mi para rau , eu i am explicat ca nu am incredere in el pentru ca mi a demonstrat iar faptul ca ma conditioneaza si insista imi creaaza impresia ca vrea sa l ia la el. Eu nu i am spus niciodata sa nu sune sau sa vina sa l vada dar nu vreau ca copilul lui sa fie cetatean israelian pt ca are sanse sa mi l ia. A refuzat orice comunicare cu mine din cauza asta. Credeti ca daca il dau in judecata pt santaj si lipsa de responsabilitate si amenintare pot obtine custodie exclusiva?

I am trimis poza cu adn ul sa se asigure ca copilul ii apartine dar nu vreau sa fac un pas mai mare .

Ultima modificare: Luni, 9 Aprilie 2018
Manuela Rășină, administrator
Folositi 2 termeni santak si lipsa de responsabilitate care nu au legatura cu problemele dvs din punct de vedere juridic.Solicitati unui av o consultatie pt a afla raspunsul la intrebarile dvs ,ce se poate obtine si ce nu se obtine in instantele nationale conform legislatiei si practicii.Puteti solicita plata pensiei de intretinere ,, custodia"" exclusiva sanse mici etc.
Ultima modificare: Sâmbătă, 7 Aprilie 2018
Manuela Rășină, administrator
refuza sa mi acorde semnaturi in ceea ce il priveste pe copil , se ambitioneaza intr un mod in care poate afecta copilul. El nici nu are locuinta aici , cum poate sa raspunda pentru el, nu suna sa intrebe de el si nici nu vine sa l vada. Din cauza lipsei lui de respundere si comunicare copilul poate fi afectat. In urma cu cateva luni dupa o cearta m a amenintat ca o sa l ia la el. Acum imi creeaza impresia ca asta isi doreste
Incercati in instanta, insa intai intalniti-va cu un avocat, caci va trebuie probe pentru toate astea.
Am mesaje care demonstreaza ca ma santajaza si in care ma conditioneaza, si mesaje trimise de mine care demostreaza ca eu vreau doar binele copilului si in care incerc sa ajungem la un numitor comun . La telefon m a injurat si mi a spus ca nu l mai intereseaza nimic. Este imatur si nu e apt sa intretina un copil nici macar moral. Din cauza ambitiei lui copilul nu poate beneficia de oportunitati in strainatate, vacante si multe altele. Credeti ca am sansa sa obtin autoritatea exclusiva?
Dacă tatăl figurează în certificatul de naștere puteți obține custodie exclusivă.
Dacă va permiteți să angajați avocat pentru proces ar fi foarte util pentru ca pot aparea tot felul de probleme la un proces si rolul.avocatului este sa le prevadă si sa le înlăture.

Alte discuții în legătură

Buna ziua.am o intrebare daca ma poate ajuta cineva cu un raspuns.am ... RoxanaRRR RoxanaRRR Buna ziua.Am o intrebare daca ma poate ajuta cineva cu un raspuns.Am o fetita nascuta in 2012 iar in 2015 am divortat , am primit custodie exclusiva iar tatal ... (vezi toată discuția)
Custodie comuna - tatal cetatean strain jz31 jz31 Buna ziua, sunt mama unei fetite minore in varsta de 3ani si 3luni. In anul 2011 am divortat de tatal copilului. Custodia ne-a fost incredintata la comun, ... (vezi toată discuția)
Custodie copil 1an si 5 luni PaduraruDiana89 PaduraruDiana89 Buna seara! Am nevoie de ajutor in privinta custodiei fetitei mele. Eu si partenerul meu nu suntem casatoriti, dar avem fetita. El e cetatean turc. Eu nu mai ... (vezi toată discuția)