avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 582 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Procedura în faţa instanţei ... Revizuire
Discuție deschisă în Procedura în faţa instanţei civile - reguli, acte, termene, căi de atac

Revizuire

Dacă instanța nu redactează hotărârea în termen de o lună, cum se poate introduce Cererea de revizuire ( cunoscând doar soluția pe scurt) ?
Cel mai recent răspuns: juliaeva , utilizator 00:22, 8 Aprilie 2018
Care este motivul revizuirii si ce hotarare se ataca?
Hotarari definitive potrivnice, ultima încalcă autoritatea de lucru judecat a primei hotărâri; La ultima hotarare numai solutia pe scurt o cunosc de pe site ul curtii de apel . În anul 2016 in proces cu angajatorul (instituție publică) am solicitat acordarea salariului maxim aflat în plată la nivelul instituției pentru funcția deținută. În fond am pierdut, recursul am câștigat.
În anul 2017 am solicitat același lucru, deoarece în urma reîncadrării și a unor modificări din nou au existat diferențe salariale între aceleași funcții. Nu am avut câștig de cauză nici în primă instanță și ni s-a respins și recursul ca nefondat.
Ultima modificare: Sâmbătă, 7 Aprilie 2018
juliaeva, utilizator
Revizuirea pentru contrarietate de hotarari poate fi exercitata in termen de o luna de la data ramanerii definitive a ultimei hotarari, respectiv in termen de o luna de la pronunțarea solutiei in recurs, fiind lipsit de relevanța momentul redactarii hotarari.
Mulțumesc!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Putere de lucru judecat caradis caradis Buna ziua. Pot depune cerere de Recurs in interesul legii daca abia dupa un an si jumatatate am observat ca doua decizii ale aceleasi instante sunt contrare ... (vezi toată discuția)
Revizuire incalcare autoritate lucru judecat aidu aidu Art. 509: Obiectul şi motivele revizuirii (1) Revizuirea unei hotărâri pronunţate asupra fondului sau care evocă fondul poate fi cerută dacă: 8. ... (vezi toată discuția)
Recurs respins - pretenþii contractuale - materia juridica: comercial ContSters228458 ContSters228458 Buna ziua, In anul 2010 am fost actionat in instanta la Tribunalul sectorului 4 de pe langa judecatoria Bucuresti intr-un dosar imi care mi se cereau daune ... (vezi toată discuția)