avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 788 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Contract vanzare cumparare
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Contract vanzare cumparare

Dacă părinții mei imi fac un contract de vanzare cumpărare pt apartamentul pe care ei il dețin, poate fi acesta contestat în instanță de ceilalți doi frați ai mei ?
Cel mai recent răspuns: MihailZC , utilizator 21:07, 8 Aprilie 2018
Da, daca nu faceti dovada achitării prețului.
Daca incheiat cu parintii un contract de vanzare simplu (fara rezerva uzufructului, a uzului ori a abitatiei), pentru ca fratii sa poata "ataca" (sa poata cere reductiunea, de fapt) contractul de vanzare cade in sarcina lor sa demonstreze ca nu s-a platit un pret. Cata vreme in contract parintii declara ca au primit pretul, aceasta declaratia a lor valoreaza chitanta descarcatoare si este in sarcina fratilor sa rastoarne aceasta situatie.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Contract de vanzare -cumpărare cu uzufruct viager Darmar Darmar Buna ziua! Părinții mei au dat locuința fratelui meu. Noi ceilalti frați am fost de acord cu condiția ca fratele respectiv sa ii întrețină pe ... (vezi toată discuția)
Transfer proprietate parinti - copil pppamela pppamela Buna ziua, Parintii mei doresc sa transfere una din proprietati mie - uneia din cele 3 fiice. Care decizie este cea mai stabila? Testament/Contract ... (vezi toată discuția)
Pot pierde propietatea ? Nilmarcu Nilmarcu In anul 2014, mama mi a facut act de vanzare_cumparare ptr apartamentul in care locuiesc. Eu, mai am 4 frati. Mama mea, a murit in dec 2018. Mi a zis cineva, ... (vezi toată discuția)