avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1913 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Constructii
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Constructii

Buna ziua, as dori sa stiu ce as putea face daca mai multi vecini si-au construit casele total diferit fata de cum au promis si este legal fata de vecini. Constructii cu un etaj sau 2 mai mari decat ar trebui geamuri spre curtea vecinului, Constructia in acte a unei resedinte de firma si in realitate de " mega vila" fara acordul vecinilor. Nerespectarea distantei dintre case si reavointa, nelasand pagubitul sa repare spatele casei cu singura posibilitate de acces fiind curtea lor.
Cel mai recent răspuns: POPA GHEORGHE , Specialist in domeniul Securitatii si Sanatatii in Munca 13:30, 9 Aprilie 2018
Daca persista in atitudine, puteti solicita in instanta o "garda" de 0.5 ml fata de zidul locuintei dumneavoastra avand acces in acest fel. Eu am avut o situatie similara si instanta mi-a dat dreptate.
Casele respective trebuie construite in baza unor proiecte intocmite de catre firme autorizate. La intocmirea proiectului este necesar avizul vecinilor.
In baza proiectelor se solicita autorizatie de ctie. de la primarie. Lucrarile se executa cu avizul Inspectoratului de stat in ctii.
Puteti sesiza primaria si ISC in scris, cu nr. de inregistrare/ data.
La intocmirea proiectului ni s-a cerut parerea dar proiectul era cu totul altul, casa fara etaj in primul rand si la distanta potrivita intre timp lucrurile se schimbasera, Intorsi din strainatate si-au permis sa-si constriasca case mari fara acord, pe langa faptul ca pe hartie figura ca firma.
Ultima modificare: Luni, 9 Aprilie 2018
pROBLEMS, utilizator
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Sesizati primaria. Vor primi o amenda contraventionala si dispozitie sa intre in legalitate (proiect identic cu autorizatia primariei) intr-un interval de timp. Putin probabil sa primeasca dispozitie de demolare.
Posibil sa fiti nevoit sa deschideti actiune in instanta. Nu am de unde sti ce va decide instanta, desi greu de crezut ca vor fi obligati sa demoleze.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Conducta apa intre case Victor Diaconescu Victor Diaconescu E permis sa existe conducta alimentare apa oraș amplasată intre case la 1 m de acestea? (vezi toată discuția)
Cazan pe combustibil solid la bloc Martinet Martinet Buna ziua. Am nevoie de autorizatie de la primarie sau pompieri pentru functionarea cazanului de lemne? La un bloc de 3 etaje sub balcoanele (deschise) de ... (vezi toată discuția)
Service auto in curte Mirela Oprișan Mirela Oprișan Bună ziua? As dori să știu unde ar trebui să mă adresez pentru a afla daca am voie să construiesc la mine in curte, un service auto. Mentionez că ... (vezi toată discuția)