avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 945 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Urgent
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Urgent

Dacă tatăl copilului meu dorește sa plece în România , iar eu doresc sa rămân în Uk cu minorul pentru ca nun ne mai înțelegem . În momentul când ajunge în România mă poate ataca în vreun fel pentru a mi putea lua copilul ? Va rog sa mă ajutați! Cum sa procedez ?
Cel mai recent răspuns: AV. GABRIELA GERBER , Avocat 14:24, 10 Aprilie 2018
Buna ziua
Daca doreste sa-si vada copilul va putea solicita in instanta un program de vizitare.
Asta nu inseamna ca va ia copilul.
Tatal copilului se poate adresa instantei cu solicitarea de a se stabili exercitarea autoritatii parintesti, de a se stabili locuinta copilului la el sau doar un program de vizita,
Sunteti casatoriti ? Caci in functie de obiectul dosarului se va stabili si instanta competenta, respectiv daca cele din tara sau din UK.

Orice neintelegere intre parinti vis a vis de copil (exeritarea autoritatii, locuinta, program vizita, pensie) se rezolva in instanta.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Custodie copil in cazul parintilor necasatoriti Beeank Beeank Situatia mea este urmatoarea: am o fata de 5 ani si 5 luni. Eu si tatal nu am fost nicodata casatoriti. Tatal este trecut pe certificatul de nastere. Am trait ... (vezi toată discuția)
Tutela Mihai 78 Mihai 78 Bună ziua, sora mea sta lături de un bărbat de opt ani de zile în urma relației lor au un copil de cinci ani! aceștia doi nu se mai înțeleg deloc și ... (vezi toată discuția)
Pensie alimentara Laurkaaa Laurkaaa Buna seara. Am un baiat de 11 ani pe care il cresc singura, tatal este plecat la munca in Anglia. As vrea sa il dau in judecata pentru pensia alimentara la ... (vezi toată discuția)