avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 940 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Probleme juridice în afaceri - ... chemare in judecata
Discuție deschisă în Probleme juridice în afaceri - contracte între profesionişti

chemare in judecata

Suntem in situatia in care trebuie sa recuperam un debit restant de la un client. Acesta nu mai functioneaza, dar nu stiu daca s-a declansat procedura de insolventa in ceea ce-l priveste. Debitul este rezultatul unui contract, dar pentru ca exista posibilitatea de a fi in insolventa nu-l putem chema in judecata in temeiul OUG 119/2007. Ce alta solutie avem?
Multumesc frumos.
Cel mai recent răspuns: romascanu , moderator 07:14, 30 Octombrie 2009
Alegeti varianta OG 5/2001,cu ordonanta somatie de plata
Daca aveti contract mergeti pe OUG 119/2007, daca nu aveti contract pe OG 5/2001.
Dar mai intai va trebui sa aflati daca s-a deschis procedura de insolventa. In cazul in care s-a deschis, veti formula cerere de inscriere la masa credala pe care o veti inainta la dosarul ce s-a format ca urmare a deschiderii procedurii de insolventa. Daca nu s-a deschis procedura de insolventa, formulati cerere pe OUG 119/2007.
Autorul topicului a precizat din start starea de insolventa ,respectiv imposibilitatea actionarii prin OUG 119/2007
@ynocentta: Aha. Sa inteleg ca il sfatuiti sa opteze in acest caz pentru OG 5/2001?
In situatia existentei starii de insolventa ,respectiv cand OUG nr 119/2007 nu poate opera,mai ramane ca varianta viabila OG nr 5/2001.
Dvs evidentiati si alt temei legal ?

Alte discuții în legătură

Recuperare creante stefaniulian stefaniulian Cum recuperez contravaloarea unei facturi,de la o societate care si-a cerut in adunarea generala declansarea procedurii de insolventa dar nu s-a dat hotararea ... (vezi toată discuția)
Somatie plata - insolvabilitate ! stelutaalistar stelutaalistar Am de recuperat o creanta de la o societate comerciala . Am introdus actiune in instanta - somatie de plata . Intre timp , cf. informatiilor de la ONRC de ... (vezi toată discuția)
Declararea unei firme in faliment lenu_ro lenu_ro buna ziua va rog sa ma ajutati o societate comerciala a achizitionat de la firma unde lucrez un produs, pe baza de contract- factura fiscala. din valoarea ... (vezi toată discuția)