Buna ziua, daca infiintez un pfa si voi avea incasari mai mici de 12* salariul minim pe economie( cred ca 1900 lei) voi putea sa platesc doar impozit de 10% pe venit, fara contributii la pensie si sanatate, am urmatoarea intrebare( cam nelalocul ei dar vreau sa stiu si raspunsul de la persoane avizate in domeniu), daca fac acest pfa si platesc doar tva voi beneficia de asigurari de sanatate si pensie? Multumesc anticipat.
Nu are deloc importanta cu faptul ca veti plati sau nu tva. pentru a fi asigurat la sanatate si pensie. Sunt lucruri total diferite. Din moment ce nu optati pentru plata contributiilor sociale, nu veti fi asigurata.
Infiintare firma
nicolae12
Buna ziua, se poate face o firma la care sa nu fii nevoit sa platesti decat impozitul si sanatatea, fara pensie? Eu am certificat de handicap grad accentuat, ... (vezi toată discuția)
Infiintare pfa
muraru
Buna ziua, am o nelamurire referitoare la un PFA pe care il deschid acum in domeniu constructiilor (cean 4332). Nu stiu cum e mai bine, in sistem real sau la ... (vezi toată discuția)
Webinar: Fiscalitate și digitalizare în 2025. Ce știm și ce urmează?
ACCA, cea mai mare asociație internațională în domeniul financiar-contabil, vă invită să participați la un eveniment gratuit destinat profesioniștilor care doresc să afle cele mai recente noutăți legate de sistemul fiscal din România.
În cadrul webinarului, care va avea loc pe 26 februarie la ora 10:00, Delia Cataramă, Tax Partner Viboal FindEx, va aborda principalele modificări fiscale aplicabile în 2025 companiilor, cu focus pe impactul asupra profitabilității și cash-flow-ului acestora.