avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 485 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Contabilitate - partida simplă ... Infiintare Pfa
Discuție deschisă în Contabilitate - partida simplă şi obligaţii fiscale declarative pentru PFA, II, AF

Infiintare Pfa

Buna ziua, daca infiintez un pfa si voi avea incasari mai mici de 12* salariul minim pe economie( cred ca 1900 lei) voi putea sa platesc doar impozit de 10% pe venit, fara contributii la pensie si sanatate, am urmatoarea intrebare( cam nelalocul ei dar vreau sa stiu si raspunsul de la persoane avizate in domeniu), daca fac acest pfa si platesc doar tva voi beneficia de asigurari de sanatate si pensie? Multumesc anticipat.
Cel mai recent răspuns: george-neagu , moderator 16:40, 9 Aprilie 2018
Nu are deloc importanta cu faptul ca veti plati sau nu tva. pentru a fi asigurat la sanatate si pensie. Sunt lucruri total diferite. Din moment ce nu optati pentru plata contributiilor sociale, nu veti fi asigurata.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Infiintare firma nicolae12 nicolae12 Buna ziua, se poate face o firma la care sa nu fii nevoit sa platesti decat impozitul si sanatatea, fara pensie? Eu am certificat de handicap grad accentuat, ... (vezi toată discuția)
Declaratii anaf, pfa neplatitor tva, impozitare in sistem real johnalexander johnalexander Buna ziua, Tocmai ce am infiintat un PFA, am ridicat actele de la ONRC pe 05.03.2015 iar astazi am fost la ANAF sa ma ia in evidenta. Acolo am depus copie ... (vezi toată discuția)
Infiintare pfa muraru muraru Buna ziua, am o nelamurire referitoare la un PFA pe care il deschid acum in domeniu constructiilor (cean 4332). Nu stiu cum e mai bine, in sistem real sau la ... (vezi toată discuția)