Buna seara! Ce se intampla daca un cuplu de romani necasatoriti , avand impreuna un minor, stabiliti in Spania.nu se mai inteleg iar mama vrea sa plece cu copilul acasa in Romania, dar tatal pe a carui nume este copilul , se va opune? Poate retine minorul acolo?? Va rog un raspuns ...
Buna ziua,
Problema se va pune invers: daca veti dori sa iesiti din Romania cu minorul si sa reveniti in Spania. Fara acordul tatalui nu veti putea scoate copilul din tara.
In situatia in care doriti sa intrati in Romania cu copilul nu va trebuie acordul tatalui.
Buna ziua! Va multumesc pentru raspuns! Da e adevarat ,stiu acest aspect! Am procura pt a iesi din tara! Insa vroiam sa stiu daca cumva intre noi apar neintelegeri, ma poate impiedica in vreun fel sa vin cu copilul inapoi acasa?! Noi suntem in Romania dar tatal copilului s a mutat practic in Spania ..unde ne asteapta si pe noi! Si pt ca situatia e asa ma gandesc ca daca ne mutam acolo si nu va fi ok pt noi sa nu ma trezesc ca nu mai pot veni cu copilul care Este pe numele lui...
Dacă locuiti în România puteți să nu mergeți în Spania.
Dacă ați locuit în Spania, ati venit în România și nu mai vreti sa reveniți în Spania situatia juridică este alta.
Unele detalii schimba situatia juridică aplicabilă.
Nu am locuit in Spania, se pune problema ca eu si copilul sa ne mutam acolo...pt ca tatal este acolo ( s- a mutat acolo si spera sa mergem si noi).Eu nu stiu daca ma voi acomoda si drept urmare daca se va intampla sa nu fie ok, voi reveni in tara.Copilul va trebui inscris la scoala..etc..Noi nu suntem casatoriti, copilul e pe numele lui..as avea probleme de natura juridică in ceea ce priveste copilul, daca n as vrea sa raman acolo?