avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 467 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... Abuz de incredere
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

Abuz de incredere

Buna ziua, anul trecut am imprumutat un obiect personal unei cunostinte care mai apoi nu l-a mai returnat. Am o declaratie scrisa de mana de ea ca a primit obiectul, dar si inregistrare video de pe camerele de supraveghere in care se vede cum s-a intamplat totul. Problema este ca fata la data savarsirii faptei era minora, iar tatal ei dupa mai multe discutii telefonice mi-a spus ca nu are bani pentru despagubire, asa ca totul a ramas fara solutionare. In tot acest timp timp de un an eu am mers de multe ori la sectie si am fost sunat da catre agentul care se ocupa de caz insa faptuitorul deloc. Ceea ce m-a enervat este faptul ca agentul de politie ma tot impinge sa semnez ca sa renunt la caz, pe motiv ca a trecut prea mult timp si este nesolutionat. Si eu ce sa fac? Din vina mea daca domnul nu isi face treaba? Ba mai mult m-a sunat zilele trecute si mi-a spus ca mi-a trimis o citatie sa ma prezint la politie ca daca nu imi iau amenda. Eu nu mai locuiesc de ceva vreme la acea adresa, iar dansul stie lucrul acesta pentru ca a mai mers acolo si nu m-a gasit, asa ca nu stiu cum a trimis el citatia, plus ca din ce mi a spus telefonic este undeva dimineata, cand eu sunt la munca, deci evident nu am cum sa ajung. Ce trebuie sa fac in situatia asta? Se poate face ceva?
Incunostintati organul de up despre schimbarea adresei si stabiliti impreuna o data/ora la care sa va prezentati.
Trebuie sa stiti ca citarea se poate face si prin nota telefonica.

Va multumesc pentru raspuns. Dacr credeti ca se poate face ceva in acest caz sau sa dau declaratie ca renunt la caz?
Nu stiu de ce va cere politistul sa renuntati la cauza avand in vedere ca nu a intervenit prescriptia.
Nu pot sa va spun eu ce sa faceti in dosarul dvs.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Plangere penala- citare prin telefon? ceciliaolar ceciliaolar am primit un telefon prin care mi s-a comunicat sa ma prezint la politie pentru o plangere penala facuta de fostul meu prieten sa ma prezint sau trebuie sa ... (vezi toată discuția)
Consum cannabis,citație Unutilizator24 Unutilizator24 Bună ziua! Întrebarea mea vine după următoarea întâmplare:Am fost prins,deținând cannabis ,mai puțin de un gram iar polițistul ce mi-a întemeiat ... (vezi toată discuția)
Posesie marijuana Qest Qest Am fost surprins avand in posesie aprox. 1g de materie vegetala dupa cum a fost scris in declaratia de la politie, tin sa precizez faptul ca a fost mentionat ... (vezi toată discuția)