avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 906 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Contract comodat auto
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Contract comodat auto

Buna ziua,

Va rog sa ma ajutati in urmatoarea speta: detin un automobil destul de vechi care nu mai are RCA si ITP valabile. As dori sa donez automobilul unor persoane nevoiase. Inainte de a incheia contractul de vinzare-cumparare, persoana care primeste donatia va duce masina (pe platforma) la un centru ITP pentru a evalua starea acesteia.

Problema este ca eu nu pot controla ce se intimpla cu masina in aceasta perioada ( de ex. daca persoana respectiva conduce vehiculul far RCA sau ITP, daca provoaca vreun accident etc). Este un contract de comodat o solutie care sa ma protejeze de orice neplaceri? Poate fi incheiat sub semnatura privata?
Buna ziua,
Insotiti persoana pana la centru ITP , solicitati persoanei respective sa achite RCA, intocmiti actele de vanzare-cumparare si procedati la radierea masinii de pe numele dvs. din evidentele politiei si fiscului.
Numai asa veti putea fi sigur.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Salutare tuturor, doresc sa radiez un autoturism de la financiar, ... Mgsgeorge Mgsgeorge Salutare tuturor, doresc sa radiez un autoturism de la Financiar, menționez că nu am acte de vînzare cumpărare sau alte documente dar știu sigur că ... (vezi toată discuția)
Contract comodat auto + certificat fiscal ? trafyctz trafyctz Buna ziua, intentionez sa vand o masina inmatriculata inainte de 2006, deci, cu taxa de timbru neplatita iar pentru a evita platirea taxei cel care o cumpara ... (vezi toată discuția)
Radiere fiscala fara vanzare autoturism brasovean brasovean Buna ziua, As dori sa stiu daca pot face radierea fiscala a unui autoturism si sa il dau in folosinta fratelui meu fara a mai face act de vanzare-cumparare. ... (vezi toată discuția)