Buna ziua,
Doresc un raspuns de la dumneavoastra in legatura cu urmatoarul caz.
M-am recasatorit in urma cu doi ani si m-am mutat in apartamentul detinut de sotie(act de vanzare-cumparare).Nu avem copii impreuna deci nu exista mostenitori . Sotia nu are nici-un copil dintr-o alta relatie anterioara. Amandoi avand varsta de 47 si respectiv 44 de ani nu ne dorim copii.Am facut numeroase investitii in acest apartament.
In acest caz doresc sa va intreb daca la batranete in cazul ca sotia mea decedeaza ,eu am (sau nu) vre-un drept asupra apartamnetului?
Daca nu , va rog sa-mi spuneti ce act trebuie sa facem pentru ca eu sa pot ramane in continuare in casa iar surorile sotiei (fiind rude de gradul 1) sa nu poate sa-si imparta acest apartament.
hotumattua
Utilizator 1din 1 utilizatori consideră acest răspuns util
Deoarece soţia nu are moştenitori cu drepturi rezervate, testamentul în favoarea dvs. este suficient.
Dar reţineţi: testamentul este atacabil. Deci nimenea nu vă poate scuti de procese de hărţuire din partea altor pretendenţi. Finalitatea este aceeaşi, dar unii cedează nervos şi acceptă să negocieze.
raluk0207
Utilizator 1din 1 utilizatori consideră acest răspuns util
Testamentul poate fi "atacat " DOAR de moștenitorii rezervatari, adica:
- descendenții (care nu există, soția neavând copii)
-dvs, sot (care având în vedere că sunteți beneficiarul testamentului, nu e cazul)
- părinții soției (care la un moment dat vor ajunge la o varsta la care ultimul lor interes este să se taraie prin instanțe și să plătească avocati, ca să vă "atace" testamentul)
Alți pretendenti, nu există.
Nici veri, nici alte neamuri și nici oamenii de pe strada.