avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 426 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Contencios administrativ sau ... loc de parcare de la ADP
Discuție deschisă în Contencios administrativ sau probleme juridice cu autorităţile, contravenţii

loc de parcare de la ADP

Buna ziua,

Am si eu o intrebare. Am primit cu o saptamana in urma, un contract de la Serviciul Parcari, pentru un loc de parcare din spatele blocului. Mi s-a spus atunci sa ma duc sa platesc taxa pentru anul acesta, dupa 1 Noiembrie. Azi sunt sunata, de la ADP, ca vecinul de langa mine, vrea el locul de parcare pe care l-am primit eu in contract, si noi sa-l primim pe al dansului.
Am spus ca nu sunt de acord cu acest lucru, dar mi s-a spus ca el are dreptul pentru ca e platitor. Imi spuneti va rog daca este adevarat sau nu?

Multumesc.
Cornelia

Cel mai recent răspuns: ynocentta , utilizator 21:15, 28 Octombrie 2009
Responsabil si concesionar al locurilor de parcare este primaria, prin regia de specialitate.Legal ,in baza cererii dvs inspectorii serviciului verifica ,la fata locului,situatia posibilitatii acordarii loc parcare.
Nu va revine obligatia ca dvs sa antamati dispute de negociere cu terti ,pentru ca nu dvs detineti calitatea de concesionare asupra respectivului spatiu de parcare.
In situatia in care ,tertul este in evidenta autoritatii in dreapt ca si platitor la zi,autoritatea ,conditionat de existenta altor spatii de parcat ,poate sa va repartizeze alt loc.
Legal,daca o persoana care intruneste formalitatile legale de solicitare spatiu de parcare si solicita spatiu anterior detinut de catre tert care insa este in evidente cu obligatiile financiare neachitate,persoana care achita spatiul detine prioritate.
Acest aspect reprezinta forma legala,formele care se practica in realitate sunt altele...
Dar la mine nu este problema acordarii unul loc de parcare. Problema este ca mi s-a acordat deja, eu am incheiat acordul cu ei (am foaia semnata de ambele parti) si tot ce mai aveam de facut era sa merg la taxe si impozite sa platesc locul pana la sfarsitul anului (doar ca dosarul nu a fost inca transmis acolo)
Daca dvs v-ati aratat inetresul printr-o cerere scrsia si inregistrata la ADP atunci aveti dvs dreptul .Daca insa vecinul a fost si a platit inaintea dvs atunci se considera inregistrat dreptul dansului de a-i fi acceptata plata cat si contracul ...
In privinta locurilro de parcare e ca la piata "primul venit - primul servit " din pacate .
@corni9
sunteti in eroare cand mentionati
sa platesc locul pana la sfarsitul anului
Politica primariilor in general a autoritatilor,este sa detina garantia banului nu a promisiunilor manifestate scriptic.Daca vecinul dvs s-a deplasat la serviciul specializat si a achitat c/v aferent concesionare spatiu parcare, dreptatea este de partea dansului.
Am situatie identica cand un vecin care detinea 1 spatiu de parcare,a achizitionat inca 1 autoturism a "ochit "inca un loc vecin cu al sau,care era ocupat ,dar al carui detinator era restant pe 2-3 ani.Persoana interesata sa mai concesioneze inca 1 loc parcare s-a dus la primarie a intocmit formalitatile legale urmand ca autoritatile sa vina la fata locului .Cand acestea au venit la fata locului pentru a delimita si identifica locurile achitate si cele restante respectiv libere,persoana restanta a achitat pe loc suma ,respectiv a intrat in drepturi legale.Cand persoana interesata s-a deplasat la un interval de 2-3 zile la serviciul specializat i sa comunicat ca spatiul nu mai este liber fiind detinut de vechiul ,care intre timp a achitat restanta.
Ultima modificare: Miercuri, 28 Octombrie 2009
ynocentta, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Loc de parcare adp ContSters326994 ContSters326994 Buna ziua, Locuiesc de 39 de ani intr-un bloc si nu am beneficiat niciodata de un contract ADP pentru un loc de parcare. Acum o luna de zile am aflat ca fiul ... (vezi toată discuția)
Buna ziua, o problema cu vecinul Vanos Vanos Buna ziua , apelez la d-voastra ca poate imi puteti oferi o solutie... In curtea mea sunt 3 case , vecinii ca sa ajunga la ei trebuie sa treaca prin curtea ... (vezi toată discuția)
Semnatura si stampila de la asociatie privata de locatari(sector 2) vasiliu ruxandra vasiliu ruxandra anul trecut am radiat masina care era pe numele meu am luat alta care am inscris-o pe numele sotului adresa este aceeasi. am platit locul de parcare la ... (vezi toată discuția)