avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 593 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Pierdere acte casa
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Pierdere acte casa

Buna ziua,
ma aflu intr-o situatie cel putin ridicola ca sa nu zic tragi-comica. Imi renovez apartamentul si am ratacit actele de proprietate ale apartamentului. Crezand ca le-am aruncat din greseala, am intrat in panica, am luat duplicat de la vanzator (care mi-a solicitat o declaratie notariala si un anunt la ziar) si....dupa aproximativ 1 saptamana....am gasit dosarul cu actele originale. Ce pot face in aceasta situatie? Pe contractul original incheiat in 1996 scrie de mana nr de chitanta cu care am achitat ultima rata, stampila cu numarul cadastral. Pe duplicat, nu. Ar trebui sa solicit de la vanzator o adeverinta de achitare si una de la cadastru. Sincer ar fi mai facil sa ma pot folosi de actul original decat de duplicat. Ce pot face? Le pot folosi pe amandoua? Pot anula declaratia notariala? Trebuie sa dau alta precum ca am gasit actele originale?
Rog mult un raspuns!
Cel mai recent răspuns: Apostol Pacuta , utilizator 15:09, 10 Aprilie 2018
Nu va faceti probleme
Puteti utiliza documentele
Nu este necesar sa desfasurati demersuri anulare declaratie notariala
Chiar daca am dat un anunt la ziar? O singura aparitie

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Rca masina vanduta surcelus surcelus Buna seara! Am vandut o masina care avea polita rca pe un an de zile. Am incheiat contract de vanzare cumparare. Noul proprietar fiind din alt judet mi-a ... (vezi toată discuția)
Falsificare acte proprietate ingerul_danutz ingerul_danutz Buna ziua, Situatia este urmatoarea, eu detin un apartament proprietatea personala dobandit prin contract v-c de la alta persoana, care a fost platit de o ... (vezi toată discuția)
Titlu de proprietate, succesiune cmnop cmnop Buna ziua.As vrea sa stiu daca se poate face o succesiune cu o copie legalizata dupa titlu de proprietate?Va multumesc anticipat pentru raspuns. (vezi toată discuția)