La firma la care lucrez, am contract de munca incheiat si inregistrat la ITM. In schimb, de un an de zile de cand lucrez, firma nu a platit nici o contributie la stat pentru mine ca angajat.
Stiu ca este treaba firmei, dar totusi pe mine ca persoana cum ma poate afecta acest lucru?(ex: pt credit, maternitate etc.)
Daca, de ex, plec la alta firma si contributiile nu sunt platite, ce inseamna acest lucru? N-am vechime in munca?
1. Angajatorul are o problema daca nu a achitat contributiile la fonduri si impozitele la stat, fiind chiar si caz penal pentru sumele retinute pe statul de plata si nevirate.
2. Ca salariata, in acest caz, veti avea de pierdut ca nu veti beneficia de indemnizatie de somaj, daca va fi cazul.
3. Stagiul de cotizare pentru pensie nu se pierde dar punctul de pensie va fi mai mic in cazul in care angajatorul a depus declaratia lunara la Casa de Pensii dar nu a platit contributiile.
4. In cazul creditelor la banca, a concediului de maternitate, a CCC sau a schimbarii locului de munca, nu sunteti afectata.