avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 475 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... neplata contributiilor catre stat pentru angajati
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

neplata contributiilor catre stat pentru angajati

Buna ziua,

La firma la care lucrez, am contract de munca incheiat si inregistrat la ITM. In schimb, de un an de zile de cand lucrez, firma nu a platit nici o contributie la stat pentru mine ca angajat.
Stiu ca este treaba firmei, dar totusi pe mine ca persoana cum ma poate afecta acest lucru?(ex: pt credit, maternitate etc.)
Daca, de ex, plec la alta firma si contributiile nu sunt platite, ce inseamna acest lucru? N-am vechime in munca?

Va multumesc.

Cel mai recent răspuns: Valeriu TUDOR , Consultant resurse umane 12:46, 27 Octombrie 2009
Situatie frecvent intalnita si in defavoarea angajatilor
Sesizati oficial ITM
Ultima modificare: Marți, 27 Octombrie 2009
ynocentta, utilizator
1. Angajatorul are o problema daca nu a achitat contributiile la fonduri si impozitele la stat, fiind chiar si caz penal pentru sumele retinute pe statul de plata si nevirate.
2. Ca salariata, in acest caz, veti avea de pierdut ca nu veti beneficia de indemnizatie de somaj, daca va fi cazul.
3. Stagiul de cotizare pentru pensie nu se pierde dar punctul de pensie va fi mai mic in cazul in care angajatorul a depus declaratia lunara la Casa de Pensii dar nu a platit contributiile.
4. In cazul creditelor la banca, a concediului de maternitate, a CCC sau a schimbarii locului de munca, nu sunteti afectata.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Insarcinata, contributiile neplatite de catre firma ana_anisoara ana_anisoara Sunt insarcinata in 3 luni si angajata cu contract de munca norma intreaga -perioada nedeterminata din luna iulie 2009 dar firma nu a mai platit contributiile ... (vezi toată discuția)
Plata contributiilor Arion Ramona Arion Ramona Buna ziua, sunt angajata la o firma care aproape este in faliment,are datorii mari la finante etc.Acum am aflat ca sunt gravida.Intrebarea mea este daca nu ... (vezi toată discuția)
Asigurari sociale AndreeaIlie29 AndreeaIlie29 Buna ziua, lucrez la o firma pe postul de operator dispecer. Sunt insarcinata in luna a 5-a si am aflat inca din luna a 4-a ca firma si-a schimbat denumirea. ... (vezi toată discuția)