avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 533 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Fiscalitate - Impozit pe profit Deductibilitate combustibil
Discuție deschisă în Fiscalitate - Impozit pe profit

Deductibilitate combustibil

Conform codului fiscal:
f) utilizate exclusiv pentru vehiculele Transportul personalului la si de la locul de desfasurare o reprezinta activităţii vehiculele utilizate de angajator pentru Transportul angajatilor în Scopul desfasurarii activităţii economice la si de la resedinta acestora / locul convenit de comun acord la sediul angajatorului sau la si de la Sediul angajatorului la locul în îngrijirea Efectiv se desfasoara activitatea sau la si de la resedinta angajatilor / locul convenit de comun acord la locul de desfasurare un activităţii, atunci cand exista dificultăţi evidente de o gasi alte mijloace de transport si exista ONU colectiv si acord intre angajator angajati prin grija angajatorul se obliga sa asigure acest transport gratuit;

Intrebare:
1) ce inseamna "atunci cand exista dificultăţi evidente de o gasi alte mijloace de transport"?
2) Daca patronul doreste sa transporte muncitorii de la sediu pana la santier, sa inteleg ca aceasta cheltuiala cu combustibilul nu se poate deconta? Mentionez ca santierul se afla la 40 km distanta de sediul administrativ.
Va rog sa ma lamuriti ca este ilogic ce se intampla ...
Multumesc anticipat
Ultima modificare: Marți, 27 Octombrie 2009
angizah, utilizator
Cel mai recent răspuns: olden , utilizator 14:33, 27 Octombrie 2009
daca nu desfasoara activitati mixte are deductibilitate doar la ch. cu transportul personal-sediu si intretinere aferenta autoturismului, dar daca este autoutilitara e ok deductibilitatea si a tva-ului si a cheltuielii cu intretinerea .deci orientativa spre JEEPuri, masini cu platforma, etc-AUTOUTILITARA.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Deductibilitate tva felisana felisana Am o intrebare in legatura cu tva la combustibil. Daca se aplica de la 1 mai, inseamna ca in aprilie inca este deductibil, avand in vedere ca in mai operam ... (vezi toată discuția)
Cheltuieli deductibile pentru avocati ilinca_neamtu ilinca_neamtu Buna. Am si eu o nelamurire legata de deductibilitatea combustibilului. Prima data sa expun starea de fapt: domiciliul meu e la cativa zeci de kilometrii de ... (vezi toată discuția)
Tva deductibil previas previas Buna seara,am cateva nelamuriri...cu privire la noile modificari . Daca am o masina pe firma cu 5 locuri care este folosita de administrator si cu care sunt ... (vezi toată discuția)