am fost pusa pe somaj de la soc com.,am fost casiera,din data de 14 astept cartea de munca ca sa ma inregistrez la somaj,iar din surse interioare firmei am aflat ca pe fostul meu post domnii angajeaza alta persoana,o fata de pe sala,se poate?
1. Daca s-a desfiintat postul pe care lucrati, angajatorul se poate redresa economic si poate angaja dupa un timp din nou pe postul respectiv. Totusi, cred ca e cam repede...
2. Solicitati la societate sa va completeze adeverinta pentru somaj (de la ANOFM sau de pe site-ul lor luati adeverinta tip care trebuie completata)
3. Eliberarea carnetului de munca catre salariat se face in termen de 30 de zile. Incercati sa grabiti putin lucrurile la societate.
Prin caracterul efectiv al desfiinţării locului de muncă trebuie să se înţeleagă respectarea cerinţei ca, într-adevăr, respectivul loc de muncă să fi fost suprimat din statul de funcţii. Deci, în primul rând, cauza trebuie să existe, să fie efectivă, să se întemeieze pe o realitate concretă care exclude motive vagi, inconsistente şi, în consecinţă, incontrolabile.
Pentru că legiuitorul nu defineşte ce se înţelege prin cauză reală şi serioasă, judecătorul este cel chemat să stabilească, în fiecare caz, dacă există sau nu o astfel de cauză.
Daca stiti sigur si aveti dovada ca a angajat o alta persoana atat de repede pe postul dvs. faceti contestatie la Judecatorie.