avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 603 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Abuz Administrator
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Abuz Administrator

Administratorul asociatiei de proprietari conditioneaza incasarea cotei de intretinere de achitarea in avans a contravalorii montarii detectoarelor de gaze la un bloc din anul 1974.
Nu a anuntat nimic in prealabil. Probabil a luat ceva.

Dorim sa stim daca este permis asa ceva si daca sunt intrunite conditiile pentru infractiunea de abuz in serviciu.
Cel mai recent răspuns: ynocentta , utilizator 10:00, 12 Aprilie 2018
Este evident un abuz din partea administratorului de imobil in cionditiile in care acesta in calitate de angajat al asociatieid e proprietari are competenta de executie,
administartorul de imobil nu are autoritatea si competenta sa conditioneze achitarea unor sume in contul cotelor lunare de intretinere
Despre abuzul in serviciu,exista tratate de specialitate care evidentiaza elementele constitutive ale infractiunii,sub latura subiectiva,obiectiva,etc
Infractiunea de abuz in serviciu consta in fapta functionatului public care, in exercitarea atributiilor de serviciu, nu indeplineste un act sau il indeplineste in mod defectuos si prin aceasta cauzeaza o paguba ori o vatamare a drepturilor sau intereselor legitime ale unei persoane fizice sau juridice.
In cazul infractiunii de abuz in serviciu prevazuta in art. 297 C. pen., eliminarea cerintei ca fapta sa fie savarsita ``cu stiinta", care stabileste ca forma a vinovatiei intentia sub imperiul reglementarii anterioare, rezulta din dispozitiile art. 16 alin. (6) C. pen. - potrivit carora fapta constand intr-o actiune sau inactiune constituie infractiune cand este savarsita cu intentie, iar fapta comisa din culpa constituie infractiune numai cand legea o prevede in mod expres -, dispozitii din care rezulta ca forma de vinovatie ceruta de lege pentru existenta infractiunii de abuz in serviciu este intentia.
Totusi in speta dv nu se poate discuta despre savarsirea infractiunii de abuz in serviciu deoarece,administratiorul de imobil nu intra in categoria si nu este functionar public
Solutionati diferendul direct cu reprezentantul legal al asociatiei de proprietari

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Care lege incalca un functionar public care nu vrea sa emita ... Laruraa1 Laruraa1 Care lege incalca un functionar public care nu vrea sa emita un buletin si ce pedeapsa il asteapta? (vezi toată discuția)
Diferenta dintre abuz in serviciu si neglijenta in serviciu brandon5 brandon5 Buna seara. Va rog sa-mi spuneti care este diferenta dintre abuz in serviciu si neglijenta in serviciu. De asemenea, dupa ce perioada intervine prescriptia ... (vezi toată discuția)
Prescriere abuz in serviciu clr2607 clr2607 In cat timp se prescrie raspunderea penala pt infractiunea de abuz in serviciu conform noului cod penal?Mentionez ca inculpatul a fost trimis in judecata pt ... (vezi toată discuția)