avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 923 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Presedinte Sindicat
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Presedinte Sindicat

Un Presedinte de Sindicat este ales de catre membrii de Sindicat. Intrebarea mea este urmatoarea: se incheie contract intre Sindicat, (persoana juridica) si Presedintele ales? Daca da, ce fel de contract?
Nu este obligatorie semnarea unui anumit contract , intrucat sunt aplicabile prevederile Codului Civil cu privire la contractul de mandat.
Ultima modificare: Sâmbătă, 14 Aprilie 2018
Cornel Vasile, Consilier juridic
Sindicatele nu intra in tematica acestei sectuni de forum, care e dedicata asociatiilor si fundatiilor, insa raspunsul e si pentru sindicate cel care e si pentru asociatii: Prin faptul ca a candidat si a fost ales, acea persoana a incheiat in mod implicit un contract de mandat cu persoana juridica, clauzele derivand implicit din Legea Dialogului SOcial si din statutut Sindicatului. Nu e nevoie de o forma scrisa a contractului, dar poate fi utila daca vreti sa fie clare raspunderile si atributiile si nu rezulta suficient de clar din statute sau ceva regulament intern. Daca doriti sa il si remunerati (legea permite) recomand o forma scrisa a acestui contract de mandat...
Va multumesc!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Procura speciala ong costybracon costybracon Buna ziua Sunt voluntar la o Asociatie nonprofit, presedintele asociatiei calatoreste foarte mult, este cetatean britanic, Dansul ar dori sa facem o procura ... (vezi toată discuția)
Remunerare cd al ong in baza contractelor de mandat moonprincess moonprincess Buna ziua, Stiu ca membrii CD al unui ONG pot fi remunerate in baza contractelor de mandat care se incheie. As dori insa sa stiu cine trebuie sa vireze ... (vezi toată discuția)
Despre plata membrilor si venituri impozabile la ong dannyella dannyella Nu reusesc sa clarific urmatoarele aspecte legate de asociatii si fundatii: 1. Referitor la veniturile incluse la calculul profitului impozabil: - ... (vezi toată discuția)