avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 400 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... incheiere contract vanzare-cumparare
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

incheiere contract vanzare-cumparare

Am facut anul trecut cu in vanzator o promisiune de vanzare-cumparare si am trecut cclauza ca subsemnatele parti ne obligam sa incheiem contractual de vanzare-cumparare pana cel tarziu la o data din 2019..
Ieri am achitat integral suma din contract.
Intrebare> Trebuie sa astept pana la data stipulata in promisiunea de vanzare-cumparae ca sa-mi trec pe nume imobilul, daca vanzatorul nu doreste sa facem acest lucru pana atunci, sau prin instanta pot sa-mi intabulez imobilul pana la acea data?
Cel mai recent răspuns: nchris , utilizator 14:40, 12 Aprilie 2018
Nu puteti intabula dreptul de proprietate, decat in baza contractului de vanzare cumparare, pe care il puteti incheia oricand.
Intrebarea fireasca este de ce ati achitat pretul integral fara sa fi perfectat actele pana la capat?
Daca promitentul vanzator refuza incheierea contr. de v-c mai devreme,in baza platii facute de dvs.mai devreme,trebuie sa va adresati instantei ptr.a-l obliga sa incheie contractul.
multumesc
nu am avut bani de transcriere. Multumesc

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Buna ziua. bunicul meu a vandut un teren, dupa care a decedat ... simon1991 simon1991 Buna ziua. Bunicul meu a vandut un teren, dupa care a decedat in 2009. Actele nu erau facute, noul proprietar a venit la bunica, tata si matusa mea in 2010 ... (vezi toată discuția)
Promisiune bilaterala de vanzare cumparare idadovici idadovici intrebarea este daca este un contract bun si pt cumparator care da totusi un alt pret care nu este trecut si care nu are nici o clauza in acest ... (vezi toată discuția)
Prescriptie_promisiune vanzare cumparare hajnal hajnal La data de 24.08.2011 s-a incheiat o Promisiune de vanzare – cumparare, avand ca obiect obligatia Promitentului Vanzator de a vinde Promitentului Cumparator ... (vezi toată discuția)