avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 402 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Probleme juridice în afaceri - ... procedura prealabila la somatia de plata?
Discuție deschisă în Probleme juridice în afaceri - contracte între profesionişti

procedura prealabila la somatia de plata?

Ati avut vreo somatie de plata respinsa pe motiv ca nu a fost indeplinita procedura concilierii directe cf 721 indice 1 C.pr.civ? Va multumesc
Cel mai recent răspuns: Alina Manciu , Avocat 18:27, 19 Martie 2006
Nu este necesara procedura prealabila la somatia de plata.
Nu este necesara concilierea prealabila. Somatia de plata este o procedura speciala. Mai mult, potrivit practicii ICCJ (nu stiu acum nr. deciziei) in cazul unei solutii defavorabile in procedura somatiei de plata, nu mai trebuie indeplinita procedura prealabila a concilierii pentru actiunea pe dreptul comun.
Va multumesc. Asa stiam si eu dar spre surpriza mea, un coleg de-al nostru a ridicat exceptia prematurirtatii introducerii cererii de chemare in judecata, pe calea somatiei de plata, pentru nerespectarea prevederilor art. 720 indice 1. Asa ca nu strica sa verific, poate s-a schimbat ceva si nu stiu.........
Sunteti in eroare. Daca in contract este prevazuta clauza rezolvarii litigiilor pe cale amiabila si numai daca nu se ajunge la o intelegere se va apela la instanta, atunci concilierea este obligatorie.
Contractul prezinta vointa partilor.[;)]
Asa este.

Alte discuții în legătură

Concilierea directã Adelin 3 Adelin 3 Am o mică problemă, după ce pe calea somaţiei de plată reclamanta a pierdut în sensul că ia fost respinsă acţiunea, se îndreaptă împotriva mea cu o ... (vezi toată discuția)
Somatie de plata vs. conciliere dumitru2000 dumitru2000 - x da in judecata pe Y pentru plata unei sume de bani - deci pretentii; - de la scadenta insa au trecut insa trei ani fara cateva zile - deci X nu mai are ... (vezi toată discuția)
Conciliere prealabila -spete Cabinet Av. Irina Rosulescu Cabinet Av. Irina Rosulescu Stimati colegi, as vrea sa ma ajutati cu niste spete legate de concilierea prealabila realizata dupa intentarea actiunii in instanta. Ideea este urmatoarea: ... (vezi toată discuția)