avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 649 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Paşapoarte, cărţi de ... Ambasada SUA mi-a reținut pașaportul după interviu ...
Discuție deschisă în Paşapoarte, cărţi de identitate, acte de stare civilă - formalităţi, obţinere, probleme

Ambasada SUA mi-a reținut pașaportul după interviu și mă somează să mă prezint din nou. Ce se poate întâmpla dacă nu mă prezint și îmi abandonez pașaportul acolo?

Buna ziua,

Ieri am sustinut interviul pentru obtinerea vizei turistice pentru SUA. La sfarsitul interviului am fost felicitat ca am obtinut-o, urmand sa primesc pasaportul in 2 zile prin curier. Dupa cateva ore, am primit un telefon de la ambasada sa revin astazi pentru alte intrebari.
Mentionez ca am achizitionat biletele pentru calatoria in SUA printr-o persoana din UK care le cumpara prin carduri furate, iar eu i-am trimis 30% din pretul biletelor, atat mi-a cerut.
Aseara, persoana care mi-a achizitionat biletele m-a contactat sa ma anunte ca a primit mail sa trimita pasaportul meu scanat companiei aviatice de la care a cumparat biletele.
Evident, ca acesta este motivul pentru care am fost chemat azi la alte intrebari de catre ambasada.
De teama, nu m-am prezentat, iar ambasada m-a sunat din nou somandu-ma sa ma prezint maine.
Ce se poate intampla daca nu ma prezint si imi abandonez pasaportul acolo?
Ce se poate intampla daca ma duc?
Mai mentionez ca nu eu i-am trimis banii acelei persoane, ci o prietena care era si ea programat astazi la viza, dar nu s-a prezentat de teama.
Va multumesc
Ultima modificare: Joi, 12 Aprilie 2018
Manuela Rășină, administrator
Cel mai recent răspuns: tgeorgescu , utilizator 10:33, 2 Octombrie 2018
~ Conținut șters la cerere ~
Imi permit sa emit nota discordanta.
In primul rand, formulati plangere penala pt ca n-au niciun drept sa va retina pasaportul.
Somati dvs. ambasada sa va elibereze pasaportul si sa vi-l trimita prin posta!
In al doilea rand, sub nicio forma sa nu spuneti minciuni la ambasada!! Si niciun fel de omisiune, cum ca nu stiati de carduri furate.
Suntem in spatiul public si pot foarte bine sa afle si de prezenta conversatie... precum au alfat si de carduri.
Orice declaratie mincinoasa facuta in fata personalului ambasadai constituie fals in declaratii, sanctionata cu inchisoare de codul penal roman!
Eventual motivati telefonic ca nu va puteti deplasa si solicitati sa raspundeti telefonic sau prin mail la intrebari. In cel mai rau caz declarati ca renuntati la aplicatia pt viza.
Nu se întâmplă nimic. Vedeți articolul 270 cod penal.
3 din 3 utilizatori consideră
acest răspuns util
Si va mai intrebati de ce au americanii vize? Tu erai cu viza in buzunar si apelezi la un roman care fura sa-ti ia bilete...ma intreb ce aveai de gand sa faci in America...Eu zic sa te orientezi la alta tara....in America si Canada nu o sa mai ajungi. Incearca i Anglia pana nu vor introduce si ei vize....mai bine stai in cosmelia ta ca la ce prieteni ai o sa ajungi la puscarie.

aidu a scris:

Imi permit sa emit nota discordanta.
Orice declaratie mincinoasa facuta in fata personalului ambasadai constituie fals in declaratii, sanctionata cu inchisoare de codul penal roman!

Constituie fals in declaratii... in SUA. Vorbind in general, statul roman nu are jurisdictie peste ce face el pe teritoriul SUA (ambasada conteaza drept teritoriu american).

Alte discuții în legătură

Green card seliman seliman Cine cunoaste site-ul oficial pe care poti completa fisa individuala in vederea loteriei pentru green card ??? Ce parere aveti despre birocratia si tacticile ... (vezi toată discuția)
Viza sua - cazier duikan duikan daca am cazierul pata pot pleca in america ? am chemare in america pentru a lucra la castiguri si alte activitati legate de teatru in care sunt ... (vezi toată discuția)
Carte de identitate romaneasca, domiciliul in sua rodiea10 rodiea10 Daca am cetatenie romana si americana,pot avea si Buletin de identitate romanesc?sau care este documentul ce-l pot detine in aceasta situatie?Sint in ... (vezi toată discuția)