avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 538 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Buna ziua! - mutare apometre
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Buna ziua! - mutare apometre

Suntem o scara de bloc cu 40 de apartamente. Presedintele de bloc (care are si un depozit de materiale de cosntructie si care a venit cu o firma aleasa de el , pe niciun criteriu) a propus coborarea apometrelor de apa la parterul blocului. Pentru ca aceasta lucrare a facut-o si pe scara B, noi fiind A-ul, am vazut ca lucrarea presupune si spargerea ghenelor in 2 sau 3 locuri dupa caz.
Ce posibilitate are Presedintele, cu acordul unor locatari (24 din 40), sa-si cobore apometrele la subsol (spun ei ca sa nu se mai fure, desi 1m cub de fam, nu justifica aceasta lucrare ce ne costa aprox 900 lei (cu reparatiile ulterioare)?
Pentru ca conform Legii 241 trebuie sa existe UNANIMITATE! Ceea ce nu este!
A facut de 6 ori sedinta de bloc ca sa ne convinga sa o facem, unii nefiind de acord, pentru ca nu face lucrarea in mod legal: cu factura, contrac semnat,fara proect, el fiind prins in fapt ca a achizitionat niste cutii postale pe firma pe care o detine, in loc sa le ia prin asociatia de proprietari.
Poate sa coboare la parter doar unele dintre aceste apometre, ceilalti sa mananem cu ele in apartamente? Daca da, in ce conditii? Nu ar fi ni afara legii,pentru ca nu are unanimitate?
Mulumesc
Ultima modificare: Joi, 12 Aprilie 2018
Manuela Rășină, administrator
Cel mai recent răspuns: ynocentta , utilizator 20:31, 12 Aprilie 2018
O solutie ar fi contestarea Hotararii adunarii generale prin instanta de judecata, in termen de 10 zile de la data ei. O alta varianta ar fi o plangere penala impotriva presedintelui si celorlalti membrii a comitetului executiv pentru delapidare prin care sa cereti organelor de cercetare penala (politie si Parchet ) inclusiv efectuarea unei expertize contabile.
Rugam respectati regulamentul forumului nu deschideti concomitent mai multe topicuri cu subiect identic
www.avocatnet.ro/forum/discu...

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Apometre de bloc ceoana ceoana Suntem o scara de bloc cu 40 de apartamente. Presedintele de bloc (care are si un depozit de materiale de cosntructie si care a venit cu o firma aleasa de el , ... (vezi toată discuția)
Apometre de scară ceoana ceoana Buna ziua! Sunt un locatar nemultumit de actiunile dl presedinte, care doreste sa desfasoare o serie de lucrari pe repede-inainte, fara a ne da detaliile ... (vezi toată discuția)
Extindere aparatament pe casa scarii ceoana ceoana Pentru ca nu am fost de acord cu presedintele pentru a monta apometrele de apa rece in subsolul blocului (i-am descoperit mai mult nereguli si nu mi-a mai ... (vezi toată discuția)