avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 291 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Munca la domiciliu
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Munca la domiciliu

O societate care are un angajat care desfasoara activitatea la domiciliu conform CIM , cum tine in practica evidenta orelor lucrate cu precizarea orei de inceput si de sfarsit al programului de lucru? Ce documente trebuie întocmite? Precizam ca in Codul Muncii este specificat faptul ca angajatul care presteaza munca la domiciliu isi stabileste singur programul de lucru iar angajatorul stabileste de comun acord cu angajatul un program in care poate verifica activitatea angajatului la domiciliu. Aceste precizari s_au inscris si in CIM. PRECIZAM CA EVIDENTA ORELOR LUCRATE IN CADRUL SOCIETATII NOASTRE SE TINE LA SEDIUL SOCIAL .
Va rog sa ma ajutati cu un raspuns. Va multumesc anticipat!
Ultima modificare: Vineri, 13 Aprilie 2018
george-neagu, moderator
Cel mai recent răspuns: Danielabiris77@yahoo.com , utilizator 20:52, 14 Aprilie 2018
Va rog se poate sa ma ajute cineva. Chiar nu stiu cum sa tin practic aceasta evidenta pt contabila societatii ce lucreaza la domiciliu . Ne_am gandit sa facem un document denumit „Acord “ intre angajat si angajator prin care sa stabilim programul de lucru de la ora...la ora dupa care tinem evidenta la sediul societatii in care sa evidentiem ora de inceput si de sfarsit a programului conform intelegerii/acordului stabilit cu angajatul.
Ultima modificare: Sâmbătă, 14 Aprilie 2018
Cornel Vasile, Consilier juridic
Este simplu, daca salariatul cu munca la domiciliu îşi stabileste singur programul de lucru., atunci va comunica angajatorului ora de incepere si cea de sfarsit a programului de lucru.
Acest lucru se poate insera direct in c.i.m. sau intr-un act aditional la c.i.m.
Va multumesc foarte mult pt raspuns.
Contractul de munca este incheiat in iunie anul trecut. Nu am incheiat un act aditional pt a se specifica acest lucru. Ideea este ca si acum se poate face un act aditional...dar cum o sa se procedeze in fapt.? Contabila (angajat la domiciliu) trebuie sa trimita un email cand incepe sa lucreze si un email cand termina programul? Stiu ca par insistenta dar ...TIM_ ul face verificari pe aceasta tema. ..si de obicei incercam sa fim in regula numai ca de data asta nu se explica niciunde cum sa si aplicam a.i. sa nu fim in abatere din pura neintelegere.
Cornel Vasile a scris:[/vinderea ]

Este simplu, daca salariatul cu munca la domiciliu îşi stabileste singur programul de lucru., atunci va comunica angajatorului ora de incepere si cea de sfarsit a programului de lucru.
Acest lucru se poate insera direct in c.i.m. sau intr-un act aditional la c.i.m.

Contractul de munca este incheiat in iunie anul trecut. Nu am incheiat un act aditional pt a se specifica acest lucru. Ideea este ca si acum se poate face un act aditional...dar cum o sa se procedeze in fapt.? Contabila (angajat la domiciliu) trebuie sa trimita un email cand incepe sa lucreze si un email cand termina programul? Stiu ca par insistenta dar ...TIM_ ul face verificari pe aceasta tema. ..si de obicei incercam sa fim in regula numai ca de data asta nu se explica niciunde cum sa si aplicam a.i. sa nu fim in abatere din pura neintelegere.
Cornel Vasile a scris:[/vinderea ]

Alte discuții în legătură

Implementare program flexibil marianflorinl marianflorinl Cum pot introduce in CIM al unui angajat part-time, posibilitatea de program flexibil? (vezi toată discuția)
Contract de munca Rotty192003 Rotty192003 O societate comercială care are obiect de activitate-Construcții, înființează un punct de lucru. Angajații care lucrau pentru diverși clienți( in baza ... (vezi toată discuția)
Pauze in timpul serviciului Cislariu_Gica Cislariu_Gica Buna ziua. In cadrul unei societati programul de lucru incepe la ora 07 si se termina la ora 18, in total insemnand 11 h de lucru. La amiaza au o ora pauza de ... (vezi toată discuția)