avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 786 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Plata unei amenzi de catre asociatia de proprietari
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Plata unei amenzi de catre asociatia de proprietari

Buna ziua,

In cazul unei amenzi dispuse de catre Directia de Sanatate Publica - (pentru depozitarea neconforma a gunoiului in cadrul ghenei unui bloc, in spatiul din jurul toboganului) - cine plateste amenda?

Presedintele asociatiei de proprietari sustine ca aceasta se plateste de catre toti locatarii.

Mi se pare absurd, atata timp cat presedintele si asociatia de proprietari au sarcina de a asigura curatenia si inlaturarea corespunzatoare a gunoiului (prin angajarea unor oameni de serviciu, contracte cu servicii de salubritate etc).
Cel mai recent răspuns: ynocentta , utilizator 10:50, 13 Aprilie 2018
Trebuie intai sa vedeti de ce s-a dat aceasta amenda, cereti in scris presedintelui sa explice.
Daca de exemplu peste noapte cineva a aruncat gunoi, atunci s-ar putea sa plateasca toata asociatia.
Reprezentantul legal al asociatiei de proprietari este presedintele de asociatie care detine autoritatea si competenta sa reprezinte si sa apere interesele asociatiei si ale membrilor proprietari in relatiile si fata de terti inclusiv in instanta
Trebuie atent verificat continutul PV contraventie cine este consemnat drept contravenient
Modalitatea de solutionare este conditionata si de implicarea ,interesul presedintelui de asociatie
Acesta din comoditate poate accepta neconditionat plata amenzii sau daca apreciaza ca aceasta a fost netemeinic aplicata,o poate contesta in instanta
Asta daca stapaneste dispozitiile in domeniu daca are dispozitia/profesionalismul sa reprezinte si sa apere interesele asociatiei si ale membrilor proprietari
Trebuie atent analizat cine este utilizatorul acelei ghene de gunoi
Ar trebui verificat daca exista sistem de tubulatura parte comuna care alimenteaza ghena sau reziduurile sunt aruncate de catre orice locatar in ghena comuna-daca ar exista sistem supraveghere ar fi existat posibilitatea identificare persoane

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cui reclam (solicit) curatarea ghenei de gunoi la bloc. perlutina perlutina M-am mutat intr-un bloc, unde constat ca gandacii sunt la ei acasa, iar tubulatura ghenei nu se mai vade de sub stratul de JEG. Eu voi curata pe palierul meu, ... (vezi toată discuția)
Hotarare contestabila in ag gambette gambette A fost hotarata inchiderea pe perioada nedeterminata prin montare suporti lacate la capacele gurilor de acces prevazute la tubulatura ghenei de gunoi menajer ... (vezi toată discuția)
Miros ghena si gandaci alex_tz2000 alex_tz2000 Buna ziua! M-am mutat de curand intr-un bloc care are in interiorul scarii de bloc langa lift, la fiecare etaj, intr-o camaruta, tobogan pentru aruncarea ... (vezi toată discuția)