Tăgadă paternitate. Fosta soție a depus o întâmpinare care invocă excepția tardivității formulării cererii de chemare în judecată, spunând că testul se face până la 3 ani. Mă puteți ajuta?
Bună seara!Fosta soție pe care am dat-o în judecata pentru paternitatea copilului a depus o întâmpinare care invoca excepția tardivitatii formulării cereri de chemare în judecată spunând că testul se face până la 3 ani. Mă puteți ajuta? Ce este de făcut? Va mulțumesc!
Nu testul se face pana la 3 ani ci dvs ca tata aveti la dispozitie un termen de prescriptie al dreptului la actiune (la a tagadui paternitatea rezultata din actul nasterii in timpul casatoriei) de 3 ani, in baza art.430 C.civ.
Conform art.430, soţul mamei poate introduce acţiunea în tăgada paternităţii în termen de 3 ani, care curge fie de la data la care soţul a cunoscut că este prezumat tată al copilului, fie de la o dată ulterioară, când a aflat că prezumţia nu corespunde realităţii.
Paternitatea
Ruxandra23
Daca o dau in judecata pe fosta mea sotie pentru testul de paternitate...deoarece cred ca fata pe care se presupune ca e cu mine are 4 ani...si e pe numele ... (vezi toată discuția)
Recurs abandon familie
silster
Fostul meu sot a fost condamnat la un an inchisoare pentru neplata pensiei alimentare.A facut apel la judecatorie,motivele nu cunosc, dar dupa 14 ani de divort ... (vezi toată discuția)