avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 457 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Tăgadă paternitate. Fosta soție a depus o ...
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Tăgadă paternitate. Fosta soție a depus o întâmpinare care invocă excepția tardivității formulării cererii de chemare în judecată, spunând că testul se face până la 3 ani. Mă puteți ajuta?

Bună seara!Fosta soție pe care am dat-o în judecata pentru paternitatea copilului a depus o întâmpinare care invoca excepția tardivitatii formulării cereri de chemare în judecată spunând că testul se face până la 3 ani. Mă puteți ajuta? Ce este de făcut? Va mulțumesc!
Ultima modificare: Duminică, 15 Aprilie 2018
Manuela Rășină, administrator
Buna seara,
Invocati art. 427 C.Civ.
Mama a confundat actiunea in stabilirea paternitatii cu ce de tagada a paternitatii.
Lasati-o in pace.
Ultima modificare: Joi, 12 Aprilie 2018
Gabriel Klein Kiritescu, utilizator
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Nu testul se face pana la 3 ani ci dvs ca tata aveti la dispozitie un termen de prescriptie al dreptului la actiune (la a tagadui paternitatea rezultata din actul nasterii in timpul casatoriei) de 3 ani, in baza art.430 C.civ.

Conform art.430, soţul mamei poate introduce acţiunea în tăgada paternităţii în termen de 3 ani, care curge fie de la data la care soţul a cunoscut că este prezumat tată al copilului, fie de la o dată ulterioară, când a aflat că prezumţia nu corespunde realităţii.
Și o poate sau nu obliga instanta sa meargă sa facă testul?
Ultima modificare: Vineri, 13 Aprilie 2018
alex3592, utilizator
Cand e nascut copilul dvs ? Ca s-ar putea ca fosta sa nu invoce degeaba tardivitatea.
20.04.2011

Alte discuții în legătură

Actiune de tagada paternitate GRIGORE CRYSTINA GRIGORE CRYSTINA Buna ziua, Va rog sa ma ajutati cu un raspuns pentru urmatoarea speta: Fostul sot a deschis un proces ce are ca obiect tagada paternitate. Copilul este ... (vezi toată discuția)
Paternitatea Ruxandra23 Ruxandra23 Daca o dau in judecata pe fosta mea sotie pentru testul de paternitate...deoarece cred ca fata pe care se presupune ca e cu mine are 4 ani...si e pe numele ... (vezi toată discuția)
Recurs abandon familie silster silster Fostul meu sot a fost condamnat la un an inchisoare pentru neplata pensiei alimentare.A facut apel la judecatorie,motivele nu cunosc, dar dupa 14 ani de divort ... (vezi toată discuția)