avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 555 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Tăgadă paternitate. Fosta soție a depus o ...
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Tăgadă paternitate. Fosta soție a depus o întâmpinare care invocă excepția tardivității formulării cererii de chemare în judecată, spunând că testul se face până la 3 ani. Mă puteți ajuta?

Bună seara!Fosta soție pe care am dat-o în judecata pentru paternitatea copilului a depus o întâmpinare care invoca excepția tardivitatii formulării cereri de chemare în judecată spunând că testul se face până la 3 ani. Mă puteți ajuta? Ce este de făcut? Va mulțumesc!
Ultima modificare: Duminică, 15 Aprilie 2018
Manuela Rășină, administrator
Testul il puteti face si in afara instantei, la o clinica privata, evident fara nicio valoare juridica, dar va faceti o idee.
Mulțumesc
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Actiunea este tardiva, temeiul de drept este in Codul familiei, nu in Codul civil.
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Pana la testul ADN e necesara o informare buna juridica si o consiliere psihologica. Este posibila repunerea in termen, cu ce sanse insa, nu cunosc, nu stiu ce s-a invocat si in ce baza ati introdus o astfel de actiune, ce dovezi ati avea, la cat timp de cand ati aflat v-ati adresat justitiei etc.
Referityor la atitudinea copilului, ea nu este una nefireasca, el se simte tradat, abandonat. Sa credeti ca a afla daca este sau nu copilul dv. nu are influente ulterioare asupra relatiei voastre este nerealist. Copilul simte un abandon, asta dupa abandonul de la divort.
Incercati sa contactati niste profesionisti, nu va lasati dus de val. Atitudinea fostei sotii trebu8ie sa fie secundara, tertiara, nu conteaza, trebuie lasata mai pe fundal, asa.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Actiune de tagada paternitate GRIGORE CRYSTINA GRIGORE CRYSTINA Buna ziua, Va rog sa ma ajutati cu un raspuns pentru urmatoarea speta: Fostul sot a deschis un proces ce are ca obiect tagada paternitate. Copilul este ... (vezi toată discuția)
Paternitatea Ruxandra23 Ruxandra23 Daca o dau in judecata pe fosta mea sotie pentru testul de paternitate...deoarece cred ca fata pe care se presupune ca e cu mine are 4 ani...si e pe numele ... (vezi toată discuția)
Recurs abandon familie silster silster Fostul meu sot a fost condamnat la un an inchisoare pentru neplata pensiei alimentare.A facut apel la judecatorie,motivele nu cunosc, dar dupa 14 ani de divort ... (vezi toată discuția)