avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 503 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Tăgadă paternitate. Fosta soție a depus o ...
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Tăgadă paternitate. Fosta soție a depus o întâmpinare care invocă excepția tardivității formulării cererii de chemare în judecată, spunând că testul se face până la 3 ani. Mă puteți ajuta?

Bună seara!Fosta soție pe care am dat-o în judecata pentru paternitatea copilului a depus o întâmpinare care invoca excepția tardivitatii formulării cereri de chemare în judecată spunând că testul se face până la 3 ani. Mă puteți ajuta? Ce este de făcut? Va mulțumesc!
Ultima modificare: Duminică, 15 Aprilie 2018
Manuela Rășină, administrator
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Noul cod civil a intrat in vigoare in oct 2011, asa ca nu vi se aplica, nu il puteti invoca. Va trebui sa va opuneti in alt temei.
Actiunea e tardiva dupa vechiul cod al familiei.
Adică nu îi pot face testul?
2 din 2 utilizatori consideră
acest răspuns util
Instanta se va pronunta pe acea exceptie.
Ce a scris fosta exact in acea intampinare referitor la " pana in 3 ani ?
Trebuie sa mergeti la un avocat sa va redacteze un raspuns la intampinare,, sa invoce art din drepturile omului, pt ca v-am zis, cf codului familiei, actiunea dvs e prescrisa,
V-ati data seama ca nu a copilul dvs odata cu divortul sau cum ?
1 din 2 utilizatori consideră
acest răspuns util
După divorț copilul s-a schimbat foarte mult, foarte respingător și îmi spunea ca ma șterge din telefon ca nu o sa mai fiu tatăl lui, plus ca are un trecut murdar, la nașterea copilului a fost un alt bărbat cu flori la ea iar cel mic nu îmi seamănă. Sentimentele față de el vor rămâne la fel dar vreau sa vad negru pe alb nu pot trăii cu aceasta îndoială toată viata.
1 din 2 utilizatori consideră
acest răspuns util
Nu știu ce as putea face pentru ca vreau sa fac acest test sa fiu împăcat cu mine. E greu sa trăiești cu aceasta îndoială și sa suni copilul, iar el sa îți spună "Mami a zis ca tu nu vrei sa mai fi tatăl meu", el suferă pentru ca i se spun multe prostii și multe lucruri pe care el nu le înțelege!As vrea sa știu măcar dacă exista șansă 50% sa se poată face testul! Mulțumesc mult!

Alte discuții în legătură

Actiune de tagada paternitate GRIGORE CRYSTINA GRIGORE CRYSTINA Buna ziua, Va rog sa ma ajutati cu un raspuns pentru urmatoarea speta: Fostul sot a deschis un proces ce are ca obiect tagada paternitate. Copilul este ... (vezi toată discuția)
Paternitatea Ruxandra23 Ruxandra23 Daca o dau in judecata pe fosta mea sotie pentru testul de paternitate...deoarece cred ca fata pe care se presupune ca e cu mine are 4 ani...si e pe numele ... (vezi toată discuția)
Recurs abandon familie silster silster Fostul meu sot a fost condamnat la un an inchisoare pentru neplata pensiei alimentare.A facut apel la judecatorie,motivele nu cunosc, dar dupa 14 ani de divort ... (vezi toată discuția)