avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 772 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Declaratie pe proprie raspundere - situatiile ...
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Declaratie pe proprie raspundere - situatiile prevazute de art.113 Cod civil

In cadrul procesului de punere sub interdictie a mamei mele si numirea mea ca tutore mi-a fost solicitata o declaratie pe proprie raspundere ca nu ma aflu in vreuna din situatiile prevazute de art.113 Cod civil. Cum ar trebui sa arate aceasta declaratie? Exista vreun formular tipizat?
Cel mai recent răspuns: AV. GABRIELA GERBER , Avocat 07:24, 13 Aprilie 2018
Art. 113 Cciv enumera persoanele care nu pot fi numite tutore si anume:

a) minorul, persoana pusă sub interdicţie judecătorească sau cel pus sub curatelă;

b) cel decăzut din exerciţiul drepturilor părinteşti sau declarat incapabil de a fi tutore;

c) cel căruia i s-a restrâns exerciţiul unor drepturi civile, fie în temeiul legii, fie prin hotărâre judecătorească, precum şi cel cu rele purtări reţinute ca atare de către o instanţă judecătorească;

d) cel care, exercitând o tutelă, a fost îndepărtat din aceasta în condiţiile art. 158;

e) cel aflat în stare de insolvabilitate;

f) cel care, din cauza intereselor potrivnice cu cele ale minorului, nu ar putea îndeplini sarcina tutelei;

g) cel înlăturat prin înscris autentic sau prin testament de către părintele care exercita singur, în momentul morţii, autoritatea părintească.

Dvs veti putea face declaratia pe proprie raspundere la notar sau atestata de un avocat, fara a exista vreun formular tipizat.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cine poate fi tutore? Elena Capitanescu Elena Capitanescu Buna ziua! O persoană care nu are niciun fel de venit, nu muncește legal și care sufera de parkinson poate îndeplini calitatea de tutore a unui interzis ... (vezi toată discuția)
Tutela criscas007 criscas007 Tutela se poate oferi de un parinte supravietuitor alte familii? de exemplu, Mama a decedat, iar tatal doreste incredintarea minorului spre ingrijirea ... (vezi toată discuția)
Dobindire statut de tutore fimir fimir Este vorba de mama mea,eu fiind unicul fiu,ea fiind divortata de tatal meu.Problemele de acum urmeaza.Ea este bolnava,sufera de Parkinson fiind internata in ... (vezi toată discuția)