avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 470 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... angajare pensionar
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

angajare pensionar

Buna ziua.
Va rog sa ma ajutati cu urmatoarea problema. Un pensionar limita de varsta solicita angajare ca asistent personal al persoanei cu handicap grav. Care este gradatia cu care se incadreaza? Gradatie 0 (intrucat vechimea i a fost deja luata in calcul o data la stabilirea dretului la pensie) sau gradatie 5 ( vechime in munca peste 20 ani). Sunt intr-o mare dilema. Parerile sunt impartite. Astept un raspuns. Multumesc!
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 11:15, 13 Aprilie 2018
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Daca are vechime in munca de peste 20 de ani , atunci il incadrati la gradatia 5 ani.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Resurse umane - salarizare carlota_5711 carlota_5711 Buna seara, Va rog frumos, m-ar interesa in legatura cu incadrarea profesionala ca si asistent personal in cadrul primariei urmatoarele: -daca am ... (vezi toată discuția)
Modul de calcul al indemnizatiei insotitorului persoanei cu handicap grav johnnyrey johnnyrey Va rog sa ma lamuriti relativ la modul cum se calculeaza ndemnizatia insotitorului persoanei cu handicap grav. Dupa stiinta mea, calculul este simplu, ... (vezi toată discuția)
Cine greseste,legiuitorul sau angajatorul? Naieta Naieta Sunt asistent personal al persoanei cu handicap grav si am gradatia 5 de vechime. Salariul de functie asistent personal, gradatia zero, este egal cu ... (vezi toată discuția)