avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 676 soluții astăzi

Joi, 6 februarie, are loc evenimentul: AI Act: De la reglementare la implementare - Ghid practic de conformare pentru companii. Participă →

Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... vechime la o asociatie culturala (ONG)
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

vechime la o asociatie culturala (ONG)

Sunt membra intr-un grup coral cameral, activitate de voluntar, cu cateva zeci de ore de repetitii si spectacole lunar. Cum as putea cuantifica aceste ore in vechime in munca, ca sa mi se poate adauga la pensie? Care sunt formele legale? Cum as putea sa cotizez la CAS?
Cel mai recent răspuns: kmy28 , utilizator 19:08, 13 Aprilie 2018
Activitatile de voluntariat nu se iau in considerare la stabilirea pensiei. Pentru acesta perioada nu aveti stagiu de cotizare.
Potrivit art. 10 alin. 2 din L 78/2014, activitatea de voluntariat se consideră experienţă profesională şi/sau în specialitate, în funcţie de tipul activităţii, dacă aceasta este realizată în domeniul studiilor.
Multumesc mult!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Contract de voluntariat Alexmio Alexmio Buna seara , va rog sa imi spuneti daca un contract de voluntariat la o fundatie poate fi luat in calcul pentru vechime in munca. (vezi toată discuția)
Contractul de voluntariat Justitiarul711 Justitiarul711 Este adevarat ca daca am lucrat intr-o organizatie ca voluntar pe o perioada de 2 ani, in baza unui contract de voluntariat, acesta perioada se adauga ca ... (vezi toată discuția)
Voluntariatul este considerat experienta in domeniu? ContSters129337 ContSters129337 Sunt absolventa a Facultatii de Drept 2014. Vreau sa ma inscriu la un concurs pentru un post in domeniu dar...cer acte doveditoare ale vechimii în muncă și ... (vezi toată discuția)