avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 794 soluții astăzi

Miercuri, 29 ianuarie, are loc evenimentul: Noutăți fiscale 2025 din perspectivă contabilă: Sesiune cu Cristian Rapcencu. Participă →

Forum Discuţii contabile şi ... Contabilitate - partida simplă ... Cumparare auto SH Germania. Factura, TVA, PFA.
Discuție deschisă în Contabilitate - partida simplă şi obligaţii fiscale declarative pentru PFA, II, AF

Cumparare auto SH Germania. Factura, TVA, PFA.

Buna ziua,

Doresc sa achizitionez o masina SH din Germania de la un Autohaus.
As dori sa stiu:
1. Daca le cer factura pe PFA, cheltuiala este deductibila 50% sau 100% ?(folosesc masina si pt lucru si ca masina personala)
2. Cu TVA-ul cum se procedeaza ? Trebuie sa am un cod de TVA intracomunitar si platesc TVA-ul in Romania ? Sau platesc TVA-ul in Germania si-l recuperez in Romania. Sunt neplatitor TVA.
Daca sunt si alte lucruri de care trebuie tinut cont, as aprecia daca mi le-ati impartasi.

Cu mii de multumiri!
I.

Alte discuții în legătură

Achizitie masina germania misaaa misaaa revin din nou cu aceeasi speta: - PFA norma de venit ,prestari servicii intracomunitare, inregistrat in scopuri de TVA si inscris in ROI , am cod valid de ... (vezi toată discuția)
Achizitie intracomunitara autoturism sebastian4hc sebastian4hc Buna ziua, Desii am gasit cateva subiecte asemanatoare, tot nu sunt lamurit cu cateva lucruri asa ca am decis sa pun mai multe intrebari. Se da firma din ... (vezi toată discuția)
Vanzare autoturism achizitionat din ue Contabilitate sector 4 evoCONTA Contabilitate sector 4 evoCONTA PFA platitor de TVA in romania, inscris in registrul operatorilor intracomunitari,a achizionat in 2012 o masina SH din Germania. S-a utilizat taxare inversa ... (vezi toată discuția)