avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 396 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Pensionari şi probleme juridice ... Calcularea vechimii si contributiei pt decizia de PAP
Discuție deschisă în Pensionari şi probleme juridice legate de pensii

Calcularea vechimii si contributiei pt decizia de PAP

Am 62 de ani si 2 luni, am lucrat ca ofiter activ 5 ani si 4 luni in MApN, restul activitatii a fost in viata civila, avand peste 35 de ani vechime totala lucrata, Perioada lucrata in conditii speciale poate fi luata in considerare la vechime si contributivitate? In concluzie, pot beneficia de pensie anticipata partiala si de cand? Multumesc!
Cel mai recent răspuns: Hendrix , utilizator 20:53, 21 Aprilie 2018

Nu intra in pensia anticipata si anticipata partiala.
Se deduce din prevederea de mai sus.
Se precizeaza ca intra in:
-Pensia de limita de varsta
-Pensia de invaliditate
-Pensia de urmas

Sunt de acord ca este o discriminare.
Intre timp, am primit respingerea dosarului de p.a.p, , si, surpriza, perioada lucrata in armata nu este luata in considerare. Au spus ca fac degeaba contestatii si actiuni in justitie, ca asa este legea, nu au incotro... Cei cu pensii nesimtite si care ies la pensie la 50 de ani nu au nicio treaba cu noi, plebea...

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Pensia militarã pentru ofiþerii în rezervã cristel padurean cristel padurean Am fost elev al ªcolii militare de Ofiţeri activi N.Bălcescu din Sibiu în perioada 1975-1978. Am lucrat în armată în perioada 1978-1993, an în care am ... (vezi toată discuția)
Pensie civila + pensie militara IstratiEvelina IstratiEvelina Buna ziua, Sunt nascut in luna iunie 1957 si am lucrat 13 ani in conditii speciale (grupa 1) la Sidex, 9 ani si 3 luni in Ministerul de Interne in conditii ... (vezi toată discuția)
Ce nu se ia in calcul la pensionarea partial anticipata ? turtuc turtuc Buna ziua! Sotul meu este fortat sa se pensioneze partial anticipat.(astea sunt vremurile...) Are 5 ani lucrati gr.I.(ar fi o reducere de 2.5 ani) Se ia in ... (vezi toată discuția)