avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 874 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Teren cumparat cu chitanta de mana - vanzatorul a ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Teren cumparat cu chitanta de mana - vanzatorul a vandut ulterior si supr. mea de teren- rezolvare situatie

Buna ziua !
Acum 16 ani am achizitionat o bucata de teren de 38 mp, ptr care am facut o chitanta de mana cu 2 martori , vanzatorul dupa 5 luni a vandut cu clauza de intretinere toata suprafata de teren pe care o detinea si implicit si suprafata cumparata de mine . Noii proprietari au stiut de lucrul acesta si au zis ca o sa-mi faca ei acte pt. suprafata cumparata , lucru care nu s-a mai intamplat. Am inteles ca mi se poate recunoaste dreptul de propietate doar in instanta . Intrebarea este daca vecinii pot muta gardul cand vor , sau dupa pronuntarea unei hot. judecatoresti? Inca nu am introdus actiune in instanta .
Ultima modificare: Sâmbătă, 14 Aprilie 2018
MARTA SIMONA PETRE, Avocat
Cel mai recent răspuns: cotiso_bv , utilizator 12:37, 22 Aprilie 2018
Buna ziua. Faceti cat mai repede acest demers in instanta. De preferat sa luați legatura cu un avocat bun pentru a va susține interesele atat in raza amiabila cat si litigioasa
Formulati actiune in instanta prin care solicitati emiterea unei hotarari care sa tina loc de contract de vanzare cumparare
Multumesc !
Sunt sanse de castig ?
Multumesc !
Precizez faptul ca in perioada aceasta nu am platit impozitul la primarie , acesta in zona rurala pt suprafata in cauza este de doar 3 lei /an .

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Intabulare partiala tmihai2006 tmihai2006 Buna ziua!Am cumparat un teren cu suprafata de 330 mp pe care am edificat o vila in anul 2008.Am constatat cu satisfactie:oops: ca vecinul din partea de sud ... (vezi toată discuția)
Granituire Lavinias Lavinias Buna seara,sper sa ma puteti ajuta intr-o problema legata de granituire.In anul 1970 tata a construit o casa din caramida,exact pe locul unei alte case pe care ... (vezi toată discuția)
Teren Luoana Mihaela Luoana Mihaela Am facut acte de vanzare cumparare pentru o casa si un teren de la bunicii. Atunci cand s-au facut masuratorile pe teren s-a constatat ca suprafata din teren ... (vezi toată discuția)