avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 898 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... teren
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

teren

Am facut acte de vanzare cumparare pentru o casa si un teren de la bunicii. Atunci cand s-au facut masuratorile pe teren s-a constatat ca suprafata din teren este mai mica in acte . Am facut intabularea pe ce suprafata s-a constatat pe teren dar doresc sa-mi recuperez si cei 20 mp care imi lipsesc. Precizez ca acesti metrii patrati am fost luati de catre vecinul meu atunci cand si-au construit gardul . As dori sa ma sfatuiti cum as putea sa rezolv aceasta problema amiabil cu vecinul in cauza , si daca nu se poate amiabil cum se procedeaza pentru a-l chema in judecata . Se face oare o expertiza ? Va multumesc.
Cel mai recent răspuns: ContSters250994 , utilizator 14:16, 4 Ianuarie 2013
Puteti sa-l convocati la o mediere, la un cabinet de mediator, unde sa incheiati un acord de mediere.

Daca refuza singura cale este printr-o actiune in justitie.
Amiabil...trebuie sa discutati cu dansul....sa vedeti conform actelor de proprietate cat are fiecare si fie sa si mute gardul, fie sa I cedati acea parte din teren.....
In instanta aveti actiunea in granituire.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Problema cadastru Hamarsold1234 Hamarsold1234 Eu am un teren proprietate a mea , o casa, o magazie si o fosta moara. Pe acest teren exista si primaria impreuna cu curtea primariei. Primaria si-a facut ... (vezi toată discuția)
Tulburare de posesie tnik tnik Buna ziua tuturor. Situatie: propietate (casa la tara), cadastrata, intabulata, tot OK la litera legii.O latura a propietatti (curtii) care formeaza ... (vezi toată discuția)
Probleme cu vecinii: curte inscrisa in cf cu mai putini metri decat in realitate rpoenaru rpoenaru in urma cu 9 ani am cumparat un teren intravilan pe care ulterior am construit o locuinta. In extrasul CF sunt 191 mp dar in realitate sunt 337.1 mp. Granitele ... (vezi toată discuția)