avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 837 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Contabilitate în general subventie
Discuție deschisă în Contabilitate în general

subventie

Buna ziua, imi puteti spune si mie va rog frumos care sunt inregistrarile contabile in situatia in care societatea angajeaja absolventi?
Cel mai recent răspuns: Marius Zaharia , Avocat 09:39, 30 Octombrie 2009
Buna ziua !
Angajatorul care solicita subventia are obligatia stabilita de art. 83 din Legea nr. 76/2002 de a incheia un contract individual de munca pe durata nedeterminata si de a mentine raporturile de munca sau de serviciu ale acestora cel putin 3 ani de la data incadrarii. Deci angajarea absolventului in aceste conditii va avea ca efect obligatoriu incetarea platii indemnizatiei de somaj, daca beneficiaza de ea.

In calitate de angajator, puteti solicita subventia prevazuta de art. 80 din Legea nr. 76/2002 pentru incadrarea in munca a absolventilor, indiferent daca acestia din urma beneficiaza sau nu de indemnizatia de somaj la data incadrarii in munca.
Cu stima !

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Avantaj angajator maryah maryah Buna ziua! As dori sa stiu care este marimea subventiei acordata de stat celui care angajeaza un absolvent sau in ce consta aceasta subventie. Si daca exista ... (vezi toată discuția)
Subventie angajator monahelenus monahelenus Va rog solicit o parere in legatura cu urmatoarea situatie> - absolvent master promotia iulie 2012 - a primit indemnizatie de somaj in cuantum de 25o lei ... (vezi toată discuția)
Subventie pentru absolventi andreea_popescu andreea_popescu daca am urmat cursurile unei facultati la id, un angajator poate beneficia de subventie pt. mine?Multumesc (vezi toată discuția)