avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 220 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... pensie întreținere minora
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

pensie întreținere minora

Buna ziua,as dori sa ma lamuri într-o problemă.In urma divorțului am in întreținere o minoră .Prin hotărâre judecătorească s-a stabilit cuantumul de 25la sută din salariul tatălui -pensia fetiței.Aceasta reprezenta 545 lei ,dar de la 1 ianuarie 2018 si de la 1 martie 2018 salariul tatălui s-a majorat (este profesor)iar pensia fetiței ă venit tot 545 lei .Cu siguranta salariul este mărit ,deoarece si eu sunt profesor si am simtit aceasta majorare .Ce este de facut,cui trebuie să mă adresez?Va multumesc!
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Dacă pensia de întreținere a fost stabilită în cotă procentuală, debitorul trebuie să o achite în funcție de veniturile nete pe care le realizează. Dacă știți sigur că veniturile nete ale debitorului sunt mai mari, îl notificați pentru a plăti diferența, iar dacă nu se conformează îl puteți executa silit.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Pensie alimentara florentina-doina florentina-doina Buna seara.as dori sa stiu daca pot da in judecata sotul pentru a-mi plati pensia alimentara la 2 copii chiar daca nu sunt divortata...specific ca suntem ... (vezi toată discuția)
Buna ziua ! primesc pensie alimentara de la tatal meu pana la ... DenisaS98 DenisaS98 Buna ziua ! Primesc pensie alimentara de la tatal meu pana la varsta de 26 de ani daca continui studiile iar in momentul de fata am 23 de ani. As dori sa ... (vezi toată discuția)
Majorare pensie alimentara pentru copil juliaeva juliaeva Buna ziua In urma sentitei din anul 2010 tatal fetitei mele a fost obligat la plata unei pensii de 115 ron in favoarea copilului . La stabilirea acestei ... (vezi toată discuția)