Buna seara tuturor! S-au depus actele de divort la judecatoria Botosani pe 25 martie. Sunt reprezentat de avocat pentru ca nu locuiesc in Romania. La sfatul avocatului, desi amandoi suntem se acord, sotia a depus cererea si eu am depus imtampinarea prin care am luat la cunostinta si am acceptat. Intampinarea am depus-o pe 10 aprilie, iar scrisoarea a fost emisa pe 2 aprilie. Intrebarea mea este, cat mai dureaza de acum? Nu avem copii, divortul se realizeaza prin acord. Avocatul meu a estimat un maxim de 3 luni de la depunerea cererii. Este adevarat? Cand ar trebui sa se fixeze termenul, dat fiind ca am depus deja intampinarea? Multumesc!
Instanța comunică întâmpinarea dvs. reclamantei pentru a formula răspuns la întâmpinare în termen de 10 zile de la comunicare. În 3 zile de la depunerea răspunsului la întâmpinare, sau după expirarea acestui termen instanța va fixa termenul de judecată, care va fi de cel mult 60 de zile de la data rezoluției. Instanța va fixa primul termen de judecată înainte de expirarea celor 60 de zile.
Dacă pârâtul domiciliază în străinătate și nu și-a ales un domiciliu în România pentru comunicarea actelor de procedură, aceste termene vor fi mai îndelungate.