In data de 10.04.2018 am primit amenda de 1000 ron si confiscarea numerelor de inmatriculare, pentru ca asigurarea expira in 04.04.2018, autoturismul inmatriculat in Spania si asiguratorul tot in Spania.
Conform procedurilor spaniole, asigurarea este valabila inca 30 de zile de la expirare, perioada necesara prelungirii contractului de asigurare.
Astazi, 14.04.2018, abia am intrat in posesia documentului care certifica prelungirea asigurarii auto cu data de 05.04.2018, pentru inca un an, document emis de acelasi asigurator din Spania.
Cu acest document voi merge la politia rutiera sa-mi recuperez numerele si certificatul de inmatriculare. Imi poate fi anulata si amenda primita abuziv in aceasta speta?
Eu am explicat agentului de politie procedura legislatiei spaniole dar a fost inutil...
Agentul constatator nu poate anula procesul verbal. Pentru anularea procesului verbal trebuie să formulați plângere contravențională, iar în urma probatoriului administrat instanța poate anula procesul verbal.