avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 244 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Poliţe de asigurare, reasigurare ... amenda rutiera
Discuție deschisă în Poliţe de asigurare, reasigurare şi probleme juridice conexe

amenda rutiera

In data de 10.04.2018 am primit amenda de 1000 ron si confiscarea numerelor de inmatriculare, pentru ca asigurarea expira in 04.04.2018, autoturismul inmatriculat in Spania si asiguratorul tot in Spania.
Conform procedurilor spaniole, asigurarea este valabila inca 30 de zile de la expirare, perioada necesara prelungirii contractului de asigurare.
Astazi, 14.04.2018, abia am intrat in posesia documentului care certifica prelungirea asigurarii auto cu data de 05.04.2018, pentru inca un an, document emis de acelasi asigurator din Spania.
Cu acest document voi merge la politia rutiera sa-mi recuperez numerele si certificatul de inmatriculare. Imi poate fi anulata si amenda primita abuziv in aceasta speta?
Eu am explicat agentului de politie procedura legislatiei spaniole dar a fost inutil...
Cel mai recent răspuns: sandututui , utilizator 13:48, 15 Aprilie 2018
3 din 3 utilizatori consideră
acest răspuns util
Agentul constatator nu poate anula procesul verbal. Pentru anularea procesului verbal trebuie să formulați plângere contravențională, iar în urma probatoriului administrat instanța poate anula procesul verbal.
multumesc mult!
Ma puteti ajuta cu in model de plangere contraventionala pentru aceasta speta?
Va multumesc!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cat timp se retine permisul de circulatie? dragosql dragosql Am fost oprit de catre un filtru de politie, conducand un autovehicul INMATRICULAT in spania, le-am prezentat actele masinii, agentul de politie constatand ca ... (vezi toată discuția)
Mi au confiscat masina :(. Cerebro Cerebro Salutare. Am si eu o problema cu masina care este inmatriculata in romania si am fost in spania iar acolo politia mi au confiscat masina ptr motivul ca ... (vezi toată discuția)
Contestatie pv lipsa rca bcdanielus bcdanielus buna am si eu urmatoarea intrebare. ieri am fost oprit de un filtru al politiei si la verificarea actelor mi-a zis ca rca e expirat de vineri 21.05.2010 eu ... (vezi toată discuția)