avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 541 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Model cerere de chemare in judecata pt. pensie ...
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Model cerere de chemare in judecata pt. pensie alimentara minor in cazul parintilor casatoriti

Buna ziua,
Ma puteti ajuta cu un model de cerere de chemare in judecata pentru pensie alimentara, insa parintii nu sunt divortati.
Mama vrea pensie pt. minor deoarece tata ajuta familia cu o suma infima iar ea doreste ca banii, ce ar revenii copilului, sa intra intr-un cont separat si sa ii foloseasca doar pentru cresterea si educarea copilului. Insa pe net se gasesc doar modele de chemare in judecata cu parinti divortati.
Multumesc.
Cel mai recent răspuns: mireteo , utilizator 14:24, 16 Aprilie 2018
Stiti ca pensia de intretinere este de 25% din venitul lui net realizat si nu este obligat sa va dea mai mult daca nu doreste . Poate sa isi dea partea lui la intretinere si o parte la mancare daca mananca acasa. Oricum legea nu il va obliga sa va dea mai mult de atat. Cererea de chemare in judecata , o adaptati dupa necesitatile d-voastra . Nu exista un model standard .
Da stiu. Nici nu trebuie mai mult. Legea e lege. Nu e vorba despre asta. Dar vroia sa fie sigura daca exista un model si pentru cei casatoriti.
Multumesc de raspuns.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Pensia alimentara.. ajutor alexaaa90 alexaaa90 Buna ziua! Sunt studenta in anul II, la taxa si am niste probleme cu tatal meu legate de pensia alimentara. Tatal meu imi da pensie alimentara numai dupa cate ... (vezi toată discuția)
Buna seara - pensia de intretinere si obligatiile parintilor dumitru34 dumitru34 am si eu 2 intrebari.eu mam casatorit cu o femeie care are o copila la facultate tatasu ii obligat de lege sa plateasca jumatate din chirie la camin unde ... (vezi toată discuția)
Model de cerere pensie alimentara admin12 admin12 Buna seara ! Nu stiu cum sa formulez [b][u]o cerere pentru solicitare pensie alimentara copii majori[/u]. [/b]Nu stiu in baza carui temei legal sa o ... (vezi toată discuția)