avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 584 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Donatie intre soti
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Donatie intre soti

Buna ziua,
Am cumparat un apartament de 2 camere si suntem coproprietari (50/50) pe el. Sotul vrea sa-mi faca donatie partea lui si vreau sa stiu ce acte trebuiesc si care sunt costurile? Multumesc.
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Dumneavoastra, ca soti, uzati de regimul comunitatii legale.

Cota-parte din dreptul de proprietate va poate fi transfera, donatiile fiind bunuri proprii.

( prin urmare, in eventualitatea unui partaj, aceasta cota nu va fi supusa impartelii ).

Donatiile intre soti sunt supuse revocarii, in timpul casatoriei.( pana cand va ramane definitiva hotararea de divort ).

Prin urmare, oricand , in timpul casatoriei, sotul dumneavoastra poate revoca donatia, aceasta ramanand fara niciun efect.

Vanzarile intre soti nu sunt prohibite.

Insa daca opereaza regimul comunitatii legale, cota dobandita prin vanzare va fi una comuna, proprietate devalmasa.

In cadrul regimului de separatie, situatia juridica a acestei cote -parti este schimbata, aceasta fiind proprie, a dumneavoastra.



~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Tranzactii patrimoniale intre soti ContSters121575 ContSters121575 Buna seara, in ce conditii pot renunta, de buna-voie, la partea mea dintr-un teren achizitionat in timpul casatoriei. Renuntarea ar duce la o scutire a ... (vezi toată discuția)
Cumpararea unui apartament Dana Lascar Dana Lascar Sant casatorita,pot cumparat un apartament numai pe numele meu,cu drept de uzufruct pt fiul meu. Trebuie sa fie mentionat acordul sotului meu in contractul de ... (vezi toată discuția)
Soția a vândut un apartament dobândit de la bunici și am cumpărat împreună, în cote egale, un apartament mai mare. cum este considerat primul apartament, bun propriu sau bun comun? claudiughebauer1975 claudiughebauer1975 Soția a dobândit un apartament cu uzufruct. Bunicii soției au făcut v-c cu uzufruct înaintea căsătoriei dintre noi și au decedat în timp ce eram legal ... (vezi toată discuția)