avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 767 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... antecontract vanzare cumparare
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

antecontract vanzare cumparare

Am incheiat un antecontract de vanzare-cumparare pentru o locuinta in constructie, cu achitarea avansului.Intrucat nu l-am notat in Cartea Funciara, proprietarul a vandut imobilul finalizat unui tert.In aceste conditii, poate cesiona antecontractul catre noul proprietar si apoi sa perfectez vanzarea cu acesta sau imi restituie avansul, inchei antecontract cu noul cumparator si incetam antecontractul initial prin acordul partilor?
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Va raportati la rezolutiunea antecontractului, si restituirea avansului dat, ca efect al repunerii in situatia anterioara.

Bunul a fost instrainat.Cumparatorul este de buna credinta.Prin urmare, anularea contractului de vanzare-cumparare perfectat nu poate sa aiba loc.

Insa avansul (ori dublul avansului dat ) poate fi restituit, avand in vedere faptul ca obligatia contractuala nu a fost indeplinita.

In probatiune , puteti uza de proba cu inscrisuri, martori, interogatoriu.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Nerespectare promisiune de vanzare imobil Liviu V. Liviu V. In ce conditii nu mai produce efecte o promisiune de vanzare? A fost incheiata o astfel de promisiune prin care vanzatorul se obliga sa predea apartamentul ... (vezi toată discuția)
Achizitie apartament pe baza de antecontract termen finalizare nerespectat andreeaAntili andreeaAntili Buna ziua,am achizitionat un apartament care nu va fi finalizat la termenul stabilit, pot obtine ceva despagubiri pe baza antecontractului?Precizez ... (vezi toată discuția)
Reziliere antecontract vanzare-cumparare elicrist elicrist buna seara, Va rog. un sfat-- Cum se poate rezilia un antecontract de vanzare-cumparare apartament de catre promitenti vanzatori daca ulterior incheierii ... (vezi toată discuția)